Haberler

Turgut Altınok “Tapularını gösterin istifa ederim” dedi, Murat Ağırel belge yayınladı

27 Mart 2024 13:21

T24 Video

Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkan adayı Turgut Altınok‘un “Tapularını gösterin istifa ederim” sözleri ardından gazeteci Murat Ağırel, Antalya’daki 600 dairesine ait olduğunu belirttiği tapuları canlı yayında ortaya koydu.

“Mal Allah’ındır” sözleriyle gündem olan Turgut Altınok, malvarlığını eksik açıklamasına rağmen servetiyle en çok konuşulan konular arasına bir kez daha girdi. Son olaraksa gündeme Antalya’da  600 dairesinin olduğu iddia edilen Başkan adayı Altınok, bu iddialara ilişkin “Tapularını gösterin istifa ederim” dedi.  Söz konusu 600 daireye ait olduğu belirtilen tapuları gazeteci Murat Ağırel, Halk TV’de yayınlanan “Kayda Geçsin” adlı programda açıkladı.

"Mal varlığı kardeşi Hacı Altınok’un üzerine devredilmiş olabilir…"

Ağırel, programda “Sayın Turgut Altınok, bütün mal varlığını açıklamadı. Bankayı açıklamadı, Altın döviz gibi değerleri açıklamadı. Üstelik ‘ben emekli maaşımı aldığım hesabım haricinde hesap kullanmıyorum’ dedi. Demek ki paralar başka bir değerde taşınıyor. Ben bu arsalar açıklandıktan sonra bu tarlaların parsellerin büyüklüklerini merak ettim ve peşine düştüm, sonra gördüm ki bu parseller birçok ilimizden de büyüktü. Ardından bu arsaların bir tanesinin kat karşılığında da verildiğini öğrendik mesela bununla alakalı gelir kaydedilmesi gerekirken kaydedilmemiş. Ben bunların parsellerini araştırırken, Altınok’un hem abisinin hem de kendisinin Antalya’da arsası olduğunu söylemişlerdi. Bu arsanın üzerine 660 dairenin yapıldığını öğrendim. Bunlar fotoğrafları. O arazinin üzerine 660 dairelik bir yapı başlatılıyor. Sayın Altınok ‘ispatlayın benim öyle dairem yok’ diyor… Benim ulaştığım belgelere göre mal varlığı ve işleyiş Altınok’un kardeşi Hacı Altınok’un üzerine devredilmiş olabilir…”

"Ankara'da 67 dairesi olan şirket 3 yıldır ödememiş!"

“Ankara’da 67 dairesi olan şirket vergi ödemiş mi peki? Hayır 3 yıldır ödememiş. Ben bunlar üzerine Antalya’yı araştırmaya başladım. Bu belgelere göre devlet hava meydanları ile iletişime geçilmiş. Turgut Altınok Antalya’daki daireleri kabul etmedi, ‘bununla ilgili herhangi bir tapu yok’ demişti ama işte o belgeler ve tapu.”