27 Nisan 2024

Aynı tas, aynı hamam, aynı tellak!

Olmuyor olmayacak da… Özgüvenini yitirmiş oyuncu topluluğunun ivedi olarak profesyonel mental desteğe gereksinimi var

Sevgili Hasan Arat’ın “Beşiktaş’taki sıkıntıları biliyoruz, biz çözeceğiz” söyleminin üzerinden 6, göreve geldiği günden bu yana da 5 ay geçiverdi. Hasan Arat 5 ayda 6 kez teknik direktör değiştirdin lakin değişen hiçbir şey olmadı. Bu süre zarfında özeleştiri yaptın mı? Açıkçası hiç sanmıyorum! Hatayı teknik direktörlerde aramak başarısız sonuçların ardından Anadolu kulüplerini yöneten başkanların asli görevidir oysa ki!.. Hasan Arat eğitimli, görgülü, bilgili ancak iş futbola gelince durum farklılık içeriyor!

Sevgili Hasan Arat, gel kabul et ve “Ben bu işi beceremiyorum. Futbolun başına tek yetkili olarak atadığım Samet Aybaba benden de beter, hiçbir şey yapamıyor. Feyyaz Uçar’ı da ‘konu mankeni’ yapıp çıkardık” itirafında bulun, ki sen de ve seni destekleyen Beşiktaşlılar da rahatlasın. Ve her kötü dönemin ardından teknik direktörü görevden alacağına bu kez radikal adım at ve 5 aydır futbolu yönetemediği gibi takımı kaosa sürükleyen Samet Aybaba’nın görevine artık son ver. Biliyorum zor ama Beşiktaş, aydınlık günlere ayda bir teknik direktör değiştirerek çıkamaz bilesin. Ayrıca sezonun sonunda takımın başına getireceğin yeni teknik adam da sorunları çözemeyecek bu gerçeği de sakın göz ardı etme!

Braga’da 500 Euro’ya oynayan Libyalı Al Musrati’yi 14.5 milyon Euro’ya transfer edip Beşiktaş’ta da 2 milyon 700 bin Euro’ya oynatırsan şımarır ve takımını maçın başında 10 kişi bırakır. Bu arada Fenerbahçe-Beşiktaş derbisini yöneten hakem Volkan Bayarslan’ın karşılaşma boyunca verdiği tek doğru karar, Fred’in bileğine bilerek basan ‘Al Musrati’ye kırmızı kart göstermesi’ oldu dersem abartmam. 12.5 milyon Euro’ya transfer ettiğin Ernest Muci’yi kulübeye çekip yerine Cenk Tosun’u sahaya sürersen de olmaz. Tüm sezon duran, dün gece Fenerbahçe’ye bir gol atan Cenk Tosun, Beşiktaş’taki ‘çıban başıdır’ biline! Bu yanlışları tribündeki Beşiktaş yandaşı yapmıyor sevgili Hasan Arat, senin ekibin yapıyor… Sorumluluk tamamen senin futbolun başına ‘tek adam’ olarak atadığın Samet Aybaba’ya ait. Ya bunun gereğini en kısa sürede yaparsın ya da bedelini ödersin!

Biraz da maç! Karşılaşmanın hemen başında Sebastian Szymanski’in Ernest Muci’yi formasından çekip yere indirmesine seyirci kalan hakem Volkan Bayarslan kısa yoldan rengini belli etti! Her ikili mücadelede takdir hakkını Fenerbahçe’den yana kullandı ve Beşiktaşlı futbolculara sarı kart göstermekte de oldukça cömert davrandı. Elbette ki Volkan Bayarslan karşılaşmanın skoruna etki etmedi ancak Beşiktaş’ın guardını düşürmeyi başardı!

Fenerbahçe kötü Beşiktaş ondan çok daha kötü! Fenerbahçe’nin Kadıköy’de daha üstün ve kaotik ortamdan çıkamayan Beşiktaş karşısında ezici performans sergilemesini bekliyordum. İki gol attılar, bir tane yediler ve karşılaşma boyunca topa daha çok sahip oldular ama bu şampiyonluk yarışındaki bir takım için yeterli değil. Beşiktaş ise yanıltmadı aynı tas, aynı hamam ve aynı tellak!

Olmuyor olmayacak da… Özgüvenini yitirmiş oyuncu topluluğunun ivedi olarak profesyonel mental desteğe gereksinimi var, belirgin. Beşiktaşlı futbolcuların sorunu teknik-taktikte değil, belleklerinde. Aslında Samet Abileri onlara ‘Fosforlu Cevriye’yi söylese ‘ilaç gibi gelir' ya neyse! (Samet Aybaba bu şarkıyı sanatçı geçinenlerden çok daha iyi söyler)

Sevgili Hasan Arat, son bir anımsatma. Fazla süren kalmadı, Beşiktaş tribünlerini, yandaşını sen de çok iyi tanırsın ve bilirsin. Kredin hızla tükeniyor hatalarını yinelemeye devam edersen en çok seni destekleyenleri üzersin!   

Yazarın Diğer Yazıları

Her şey hızla kirleniyordu, birinciliği hakemlere verdiler!..

İki gole engel olan kalece Mert Günok ile savunmayı ayakta tutan Necip Uysal’ın da hakkın vermek gerekli

Beşiktaş’ın prangası Fernandes!

Ve görüldü ki oyundan çıkması gereken tek isim sahada sadece koşan Fernandes’miş…

Masuaku’dan önce Masuaku’dan sonra!

Beşiktaş geçmişte de sorunlu dönemler yaşadı ancak hiçbir zaman sahada böylesine çaresiz kalmadı