Politika

Ahmet Hakan: FETÖ’cü hesapların Bakan Akar’la uğraşmasının makul bir sebebi var da diğerlerine ne oluyor?

"Cümleyi, genel değerlendirmelerin içinden cımbızla çektiler ve üzerinde bolca tepindiler"

05 Ağustos 2022 08:09

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın “Biz Türkiye ve Suriye’de 9 milyon Suriyeli kardeşimizin hayatını kolaylaştırıyoruz" sözlerini eleştirenlere tepki gösterdi. 

Hakan şu ifadeleri kullandı:

"Neymiş efendim, Bakan Akar Türk vatandaşları dururken Suriyelilerin hayatını kolaylaştırmaktan söz ediyormuş. Böyle şey olur muymuş? Ne deseydi Bakan Akar?

'Biz Türkiye’de ve Suriye’de 9 milyon Suriyeli kardeşimize hayatı zehrediyoruz' mu deseydi? İyi ama Türkiye’deki Suriyelilere hayatı zehredersen... Ortaya trajediler, insanlık dışı görüntüler çıkmayacak mı? Beş milyon yeni sığınmacı olgusuyla karşı karşıya kalmayacak mısın?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, benim gözlemime göre kabinenin en liyakatli isimlerinden biri. Sorumluluğunu aldığı her işi başarıyla yerine getiriyor mu? Getiriyor.

FETÖ girdabına maruz kalan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kısa sürede yeniden şahlanmasını sağladı mı? Sağladı.

Uluslararası alanda Türkiye’nin tezlerini en etkili şekilde ifade ediyor mu? Ediyor.

En son tahıl anlaşmasının güvenliğini sağlama konusunda tüm dünyanın takdir ettiği çalışmayı yapıyor mu? Yapıyor.

Şöyle bir bakıyorum ortama: Milli Savunma Bakanı’na... 'Şunu eksik yaptın, şunu yanlış yaptın, şunu yapamadın' diyemiyorlar.

Diyemedikleri için... Cımbızlanmış, saptırılmış, yanlış yorumlanmış bir cümle üzerinden Bakan Akar’a saldırıyorlar. Hadi FETÖ’cü hesapların Bakan Akar’la uğraşmasının makul bir sebebi var da diğerlerine ne oluyor?" 

Yazının tamamı için tıklayın.

TIKLAYIN - Fatih Altaylı’dan Hulusi Akar’ın “Suriyeli” açıklamasına: Okuyunca gözlerime inanamadım; vallahi de billahi de demiş!

TIKLAYIN - HaberTürk yazarı Sarıkaya'dan köşe komşusu Fatih Altaylı'ya Hulusi Akar tepkisi: Meseleye ne kadar uzak ve yanlış taraftan baktıkları anlaşılıyor