Politika

Ahmet Hakan: Mağlupların 21 yıldır mağlup olmasının 21 nedeni

"Birbirlerini sevmediler, birbirlerine yoldaş olmadılar"

18 Ağustos 2022 09:34

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, "Mağlupların 21 yıldır mağlup olmasının 21 nedeni" başlıklı yazısında muhalefete eleştirilerde bulundu. 

Hakan, şu ifadeleri kullandı: 

"Bir : Yaşam tarzı farklılıkları üzerinden dövüşmeyi, kültürel farklılıklar üzerinden mücadele etmeyi bir türlü terk edemediler.

İki: Zihinsel olarak esaslı bir dönüşüm geçirmek yerine hep yüzeysel söylem değişikliklerine gittiler.

Üç: “Bu iktidar giderse Türkiye çok daha büyük atılımlar yapar” duygusunu, vatandaşa bir türlü hissettiremediler.

Dört: Her kim iktidar karşıtıysa hiçbir sorgulamaya tabi tutmaksızın anında yanında oldular.

Beş: Ne büyüyen ne de küçülen CHP’nin muhalefet siyasetini domine etmesinden kurtulamadılar. Alternatif bir parti çıkaramadılar.

Altı: Projeciliği küçümsediler. Yol yapmayı horladılar. Köprü yapmayı önemsizleştirdiler. Yani hizmet siyasetinin etkisini kavrayamadılar.
...

On sekiz: Yıllar sonra kazandıkları belediyelerde fark yaratan, herkese parmak ısırtan, dosta da düşmana da süper dedirten bir icraat sergilemediler.

On dokuz: Medyalarının dili ile kendi söylemleri arasında uçurum oluştu. Medyalarının dilinden kin, öfke ve nefretin akmasına seyirci kaldılar.

Yirmi: Mübalağalı sert söylemler ile helalleşme türü yumuşak söylemler arasında gidip geldiler. Bir karar tutturamadılar.

Yirmi bir: Birbirlerini sevmediler. Birbirlerine yoldaş olmadılar. En küçük bir zafer ihtimali doğduğunda hemen birbirleriyle mücadeleye giriştiler." 

Yazının tamamı için tıklayın.