Gündem

Babacan'dan, DEVA Partili Demirer'in saldırıya uğramasına yönelik açıklama: Tek bir sorumlu var, o da Sayın Erdoğan

"Böyle bir durumda Bahçeli'den ve Erdoğan'dan tek bir kelime açıklama gelmemesi şaşırtıcı"

14 Ağustos 2022 17:12

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Karaman İl Başkanı Burak Demirer’in saldırıya uğradığı anımsatılarak, “Seçim sürecinde bu tür saldırılar artabilir mi” sorusuna; “Bu konuda tek bir sorumlu var. O da Sayın Erdoğan" diye cevap verdi. 

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gaziantep ve Gebze’nin ardından üçüncü mitingini dün Yozgat’ta yaptı. 

"Tek bir sorumlu var, o da Sayın Erdoğan"

Miting sonrası akşam yemeğinde bir araya geldiği gazetecilerin sorularını yanıtlayan Babacan, “DEVA Partisi Karaman İl Başkanı Burak Demirer'in saldırıya uğraması hakkında yorumunuz nedir? Özellikle seçim süreci yaklaştığında bu saldırıların artacağını ön görüyor musunuz? Birkaç ay önce CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun SADAT’a dikkat çekerek seçim güvenliğine ilişkin birçok açıklaması olmuştu. Seçim öncesi bu saldırılar artar mı?” sorusuna şu cevabı verdi: 

“Bu konuda tek bir sorumlu var. O da Sayın Erdoğan. Kendisi, ülkeyi böyle huzur içerisinde, istikrar içerisinde mi seçime götürmek istiyor, yoksa ülkeyi bir kaos ortamında mı seçime götürmek istiyor? Kimse şöyle düşünmesin; ‘biraz kaos ortamı oluşsun, o kaos ortamı bize yarar ‘diye düşünmesin. Biz, bunun çağrısını daha önce de yaptık. Ve birkaç yerde de bunu söyledim. Burada tekrar söylüyorum. Hiç kimse öfkeden, şiddetten, kaostan istifadeyle tekrar iktidarda kalma gibi bir yanlışın içine düşmesin. Çünkü bu ülkeye yazık olur. Bir de artık vatandaş anlıyor bunları. Seçimde zaten vatandaşlarımız bunun cevabını çok güzel bir şekilde vereceklerdir, eminim.

Ülkenin seçime istikrarlı bir şekilde, barış ve huzur içerisinde gitmesi, tamamen Sayın Erdoğan'ın inisiyatifinde bir konu. İşte bizim il başkanımızın başına gelen. Ya düşünün ki bir partinin merkez ilçe başkanı, 8-10 geliyor, iki kişiyi ağır bir şekilde darp ediyor. Sabaha kadar hastanede müşahede altında kalmak zorunda kaldı bu insanlar. Ya bir ‘geçmiş olsun’ denmez mi? Bir talimat gitmez mi ‘ya arkadaşlar ne yapıyorsunuz’ diye? Böyle bir talimat vermez mi? Tamamen bir sessizlik. Yani böyle bir durumda iktidar ortaklarından her iki genel başkandan, Bahçeli'den ve Erdoğan'dan tek bir kelime açıklama gelmemesi şaşırtıcı. Tek bir kelime, uyarı gelmemesi gerçekten ibretlik bir mesele yani. Eğer bundan nemalanacaklarını düşünüyorlarsa, yani şiddetten, kaostan nemalanacaklarını düşünüyorlarsa en iyi cevabı millet seçimde zaten onlara verecek. Boşuna uğraşmasınlar. Dolayısıyla bu ülkenin insanlarını boş yere tedirgin etmesinler.” 

"Böyle bir şey il başkanından habersiz yapılmaz"

Babacan, Denizli’de katıldığı canlı yayına yönelik AKP Gençlik Kolları üyelerinin engellenme girişimine dair ise şu değerlendirmeyi yaptı:

“Böyle bir şey il başkanından habersiz yapılmaz herhalde en azından. İl başkanlığından habersiz hiçbir partinin gençlik kolları böyle bir iş yapmaz. Doğal akmaz bu iş yani. Böyle olmaz. En azından herhalde il başkanının talimatı ya da haberi vardır diye düşünüyorum. Can kaygısı geliyor mu? Hedeflerini de anlamadık. Bol gürültü. Ama mesajı da anlamadık. ‘Gürültü çıkaralım, canlı yayında sesi duyulmasın’ gibi galiba, öyle bir şey. Çocukça bir şey, başka bir şey değil. Kim daha çok bağıracak meselesi değil ki bu. Biz, ülkeyi kim daha iyi yönetecek iddiasıyla yola çıkmışız. Dolayısıyla o iddiamıza da devam ediyoruz yani.” (ANKA)