Gündem

Barış Yarkadaş: Demir Çelik operasyonunda tutuklanan ve çete lideri olmakla suçlanan Hüseyin Eryılmaz, AKP çevrelerinde sevilen biri belli ki

07 Temmuz 2022 12:54

Gazeteci Barış Yarkadaş, demir çelik sektöründe sahte faturalarla kamuyu 25 milyar lira zarara uğratan firmalara yönelik "Demir Yumruk" operasyonunda tutuklanan  Hüseyin Eryılmaz'ın Ticaret Bakanı Mehmet Muş, AKP Milletvekili Fevzi Berdibek ile yemek yediği görüntüleri paylaştı. Yarkadaş ayrıca Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın katılımıyla bir caddeye Eryılmaz'ın isminin verildiğini açıkladı.

Dün Ankara merkezli 29 ilde gerçekleştirilen 'Demir Yumruk' operasyonunda aralarında  Hüseyin Eryılmaz'ın da bulunduğu 10 kişi daha kişi tutuklanmıştı. Operasyon kapsamında daha önce de aralarında Erol Evcil'in de bulunduğu 5 kişi tutuklanmıştı. Böylece tutuklu sayısı 15'e yükselmişti.

Tutuklamalar sonrası Barış Yarkadaş, sosyal medya hesabından bazı fotoğraflar paylaştı. Yarkadaş'ın paylaşımları şöyle:

"Sayın Bakanın bu işe karıştırılmasına üzüldüm”

Yarkadaş, fotoğrafları yayınlamasının ardından AKP’li Berdibek'in kendisini aradığını ve konu hakkında bilgilendirme yaptığını söyledi. Yarkadaş, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Sabah saatlerinde yayımladığım fotoğrafın ardından AKP Milletvekili Fevzi Berdibek aradı. AKP’li Berdibek, “Ben sizin de yazdığınız gibi Tavacı Recep’te yemeğe giderim genelde. Hüseyin Eryılmaz’ı da orada tanıdım. Birkaç kez görüştük. O gün de biz sayın Bakan Mehmet Muş ile yemeğe gittik. Hüseyin Eryılmaz da oraya gelmiş. Tesadüfen karşılaştık. Ayak üstü konuştuk. Sayın Bakan Mehmet Muş, Hüseyin Eryılmaz’ı tanımaz görse. Sayın Bakanın bu işe karıştırılmasına üzüldüm” dedi. Berdibek’in sözlerini cevap hakkına saygı gereği yayımlıyorum. Ancak; anlatılanlar beni ikna etmedi. Pandemi döneminde ve işletmelerin kapalı olduğu bir günde, Hüseyin Eryılmaz, nasıl bir tesadüf eseri oraya geliyor? Üstelik Berdibek ve Eryılmaz’ın araçları da yan yana park edilmiş… Muş da bir açıklama yapmalı ve kamuoyunu bilgilendirmelidir."