Gündem

Çiğdem Toker: Sabiha Gökçen’de bir matruşka şirket öyküsü

"Sermaye yapısı açısından büyük kamu ihaleleri açısından soru işaretleri içeren bir şirketten söz ediyoruz"

29 Temmuz 2022 08:25

Sözcü yazarı Çiğdem Toker, Sabiha Gökçen Havalimanı 2. pist tünel güçlendirme işi için bir kez daha 21/b usulüyle ihale yapıldığını belirttiği bugünkü yazısında kazanan şirkete dikkati çekti.

İhalenin verildiği Teknomel şirketinin Demir Yumruk operasyonu kapsamında TMSF’nin el koyduğunu hatırlatan Toker, söz konusu şirketin 2015’ten 2022 yılına kadar 4 kez isim değiştirdiğini yazdı. Kronolojik olarak Mirfen, Bestaş, Raydem ve Teknomel olarak ünvanı dört kez değişen şirketin ayrıca sermaye yapısına da dikkati çeken Toker,  “Teknomel, Sabiha Gökçen Havalimanı tünel güçlendirme ihalesinden iki hafta önce sermaye artırımına gitti. Şirket sermayesi 2 milyon 300 bin TL'den 20 milyon TL'ye çıkarıldı” bilgisini aktardı.

“Ortakları dört kez değişe değişe giden; hem bu yönü hem de sermaye yapısı açısından büyük kamu ihaleleri açısından soru işaretleri içeren bir şirketten söz ediyoruz” diyen Toker,, devamında şunları kaydetti:

"DHMİ'nin ve Ulaştırma Bakanlığı'nın bilgi/ yanıt vermediği, bu ayın ilk haftasında yapılan Sabiha Gökçen 2. Pist tünel güçlendirme ihalesi, artık TMSF'nin atadığı kayyım yöneticilerinin ilgi alanına giriyor olsa gerek. Teknomel'in 9 kişilik kayyım heyeti, dört kere isim değiştirmiş, ihaleden iki hafta önce sermaye artırımına gitmiş tek ortaklı bir şirkete nasıl olup da bu ölçekte bir ihale daveti gönderildiği sorularına bir cevap bulurlar mı dersiniz? Bulurlarsa halkın parasını ilgilendirdiği için kamuoyunu da aydınlatırlarsa ne iyi olur.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.