Gündem

Destici, doktor Ekrem Karakaya'nın katledilmesini kınadı: Bu mesele sadece adli tedbirlerle önlenemez, ilkokuldan itibaren bütün şiddet türlerine yönelik eğitim verilmeli

07 Temmuz 2022 10:07

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, doktor Ekrem Karakaya'nın katledildiği Konya Şehir Hastanesi'ndeki silahlı saldırıyı kınadı. Bu meselenin sadece adli tedbirlerle önlenemeyeceğini söyleyen Destici, ilkokuldan itibaren bütün şiddet türlerine yönelik eğitim verilmelsi gerektiğini savundu.

Konya Şehir Hastanesinde kardiyoloji doktoru olarak görev yapan Ekrem Karakaya, Hacı Mehmet Akçay isimli hasta tarafından silahla vurularak katledildi. Destici, yaptığı yazılı açıklamada, Konya Şehir Hastanesinde, doktor Ekrem Karakaya'nın elim bir cinayet neticesinde hayatını kaybettiğini belirtti.

Uzun zamandır sağlık personeline yönelik şiddet eylemlerine şahitlik edildiğini kaydeden Destici, bu tür saldırı suçlarına karşı ağır cezai yaptırımlar olmakla birlikte, bu meselenin sadece adli tedbirlerle önlenemeyeceğini dile getirdi.

İlkokuldan itibaren bütün şiddet türlerine yönelik eğitim verilmesi gerektiğini vurgulayan Destici, özellikle sağlık çalışanlarına karşı çok daha saygılı ve müsamahalı olmayı sağlayacak bir eğitim yönteminin bulunmasını istedi.

"Üzüntümü ifade edecek kelime bulamıyorum ve saldırıyı şiddetle kınıyorum" ifadesini kullanan Destici, doktor Karakaya'nın ailesine ve bütün sağlık çalışanlarına başsağlığı diledi. (AA)