Ekonomi

Dünya yazarı Arolat: Birçok iş insanı "2023 seçimleri sonrası farklı bir Türkiye olacağı düşüncesine" ortaklık ediyorlar

"Dünyada da önemli değişimler olacağı konusu, en az Türkiye’deki değişim kadar ele alınıp önemi vurgulanıyor"

10 Ağustos 2022 08:22

Dünya gazetesi yazarı Osman Arolat, siyasete yakın bir iş insanının "Seçim sonrası farklı bir Türkiye ile karşılaşacağız" dediğini belirterek, "Doğal olarak bu kanaate nereden vardığını sorunca, seçimler sonrası ortaya çıkabilecek Türkiye için şu değerlendirmeyi yaptı:

-Dört seçenek ortaya çıkıyor: Birinci seçenek, bugünkü durumun benzeri tablonun yaşanması. Erdoğan yine Cumhurbaşkanı seçilirken, Cumhur İttifakı parlamentoda çoğunluğu sağlar. Bu ihtimalin gerçekleşme olasılığı yüzde 15-20’dir ve bu oran değişmez.

İkinci seçenek, Cumhurbaşkanlığını Erdoğan alırken, parlamentoda çoğunluğunu Millet İttifakı oluşturur. Gerçekleşme ihtimali bana göre yüzde 35-40. Bu oran oynaktır, önümüzdeki 10 ay sürekli değişiklik gösterecektir.

Üçüncü seçenek, Cumhurbaşkanlığını Millet İttifakı adayı kazanır. Parlamentoda da çoğunluğu elde eder. Bu ihtimali yüzde 30-35 olarak görüyorum.

Dördüncü seçenek de, Cumhurbaşkanlığını Millet İttifakı adayı alır. Parlamentoda az farkla Cumhur İttifakı çoğunluk sağlar. En düşük ihtimal bu ve yüzde 5 ihtimal veriyorum.

Değerlendirmesinin ardından, ”Gördüğün gibi 2023 seçimleri sonrasında farklı bir Türkiye ile karşılaşma olasılığı yüzde 50’nin üzerinde” dedi." diye yazdı.

Birçok iş insanının 2023 seçimleri sonrasında farklı bir Türkiye olacağı düşüncesini paylaştığını aktaran Arolat, "Dünyada da önemli değişimler olacağı konusu, en az Türkiye’deki değişim kadar ele alınıp önemi vurgulanıyor." ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...