Gündem

Elif Çakır: Valilerin AK Parti il başkanlarıyla güle oynaya bakanları ziyarete gitmeleri hangi rejimde görülecek bir olaydır

"Valiler de iktidar partisinin değil,devlet kurumunun valileridir, değil mi?"

26 Temmuz'da Niğde Valisi Mustafa Koç, AKP Niğde Milletvekili Selim Gültekin ve AKP İl Başkanı Ömer Kılıç'ın da aralarında bulunduğu heyetle birlikte Bakan Yardımcısı Soysal’ı ziyaret etti.

18 Ağustos 2022 08:03

Karar gazetesi yazarı Elif Çakır, AKP'nin 21. kuruluş yıldönümünde konuşan AKP Genel Başkan ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "tek parti" dönemini eleştirdiğini belirterek, "Valilerin, AK Parti milletvekilleriyle, AK Parti İl başkanlarıyla, il başkan yardımcılarıyla, AK Parti belediye başkanlarıyla ile el ele, kol kola, güle oynaya, ellerinde hediyelerle bakanları ziyarete gitmeleri hangi rejimlerde görülecek bir olaydır?" diye yazdı.

Hukuk devletinde parti-devlet bütünleşmesinin düşünülemeyeceğini kaydeden Çakır, "Tam aksine parti ve devlet ayrılığı esastır değil mi? Çünkü kamu görevlerinin toplamı olan devlet bütün vatandaşlarındır, bütün vatandaşların vergileriyle ve bütün vatandaşlara eşit mesafede, eşit kamu hizmeti sunar, değil mi?

Valiler de iktidar partisinin değil, devlet kurumunun valileridir, değil mi?" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...