Gündem

Fatih Altaylı’dan Hulusi Akar’ın “Suriyeli” açıklamasına: Okuyunca gözlerime inanamadım; vallahi de billahi de demiş!

Akar, "Biz Türkiye ve Suriye’de 9 milyon Suriyeli kardeşimizin hayatını kolaylaştırıyoruz" demişti

03 Ağustos 2022 10:02

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın Anadolu Ajansı’nın (AA) Editör Masası programında kullandığı “Biz Türkiye ve Suriye’de 9 milyon Suriyeli kardeşimizin hayatını kolaylaştırıyoruz” ifadesine inanamadığını yazdı.

“Onca devlet görevinde bulunmuş, onca yüksek rütbe ve makamı işgal etmiş birisinden bu söz çıkmamıştır diye inanmak istedim” diyen Altaylı, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki dönemlerde bakanlık yapmış Ali Babacan ile Ahmet Davutoğlu için söylediği “İhanet ettiler, o makamlara layık oldukları için gelmediler” ifadesine de göndermede bulunarak şunları kaydetti:

"İnanamadım. Demiş. Hem de Anadolu Ajansı’nın editör masasına konuk olmuş, orada söylemiş. Yine inanmadım. ‘Anadolu Ajansı'nı hacklemiş olabilirler’ dedim. İktidarın bir başka güvenilir haber kaynağına yöneldim. TRT Haber’e baktım. Aaaa. Vallahi de demiş, billahi de demiş.

Tam ‘Türk vatandaşlarının oylarıyla seçilip, Suriyelilerin hayatını kolaylaştırmak da neyin nesi. Suriyelerin hayatını kolaylaştırmak uğruna bizim hayatlarımızı perişan ettiniz’ diye yazacaktım ki, hatırladım. Zaten seçilmedi. Atandı. O atamayı yapanlar, inşallah yarın öbür gün ‘Zaten o da, o makama liyakatle gelmemişti’ demezler.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.