Gündem

HKP'den İsrail Başkonsolosluğu önünde protesto: İsrail'in en büyük destekçisi AKP iktidarıdır

"İsrail, Filistin’e kan, gözyaşı, acı ve savaş götürmeye devam ediyor"

09 Ağustos 2022 20:10

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği saldırıları protesto etmek için İstanbul’daki İsrail Başkonsolosluğu önünde ve İzmir Karşıyaka’da protesto düzenledi. 

“Katil ABD, Siyonist İsrail Filistin’den defol! Filistin halkı yalnız değildir!” yazılı bir pankartla Başkonsolosluk önünde buluşan HKP üyeleri, “Siyonist İsrail Filistin’den defol!”, “Filistin halkı yalnız değildir!”, “Kahrolsun AB-ABD Emperyalizmi”, “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganları attı.

"İsrail, Filistin’e kan, gözyaşı, acı ve savaş götürmeye devam ediyor"

HKP İstanbul İl Yöneticisi Av. Doğan Zafer Çıngı, HKP adına okuduğu basın açıklamasında; “Siyonist İsrail, Filistin’e kan, gözyaşı, acı ve savaş götürmeye devam ediyor. Siyonist İsrail mazlum Filistin halkına yıllardır gün yüzü göstermiyor. AB-D emperyalistlerinin suikastçısı katil İsrail, o topraklardan sahipleriyle birlikte sürülmediği, atılmadığı, gönderilmediği sürece bu alçakça saldırılar devam edecek" dedi. 

44 kişinin hayatını kaybettiğini; 360 kişinin yaralandığını belirten Çıngı, “Yapılan ateşkesin ardından şu an itibarıyla saldırılar durmuş gibi gözüküyor. Ancak bütün uluslararası anlaşmaları yok sayan bu Siyonist canavarın ateşkese riayet etmesini beklemek, ölü gözünden yaş ummaktır” diye konuştu.

"İsrail'in en büyük destekçisi AKP iktidarıdır" 

Çıngı, basın açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: 

“Siyonist İsrail’in bu katliamlarının arkasındaki en büyük destekçi ve güç AB-D Emperyalizmidir. Filistin toprakları AB-D Emperyalistleri tarafından gasp edilerek İsrail’e hediye edilmiştir. Tabii karşılığında da Siyonist İsrail, Ortadoğu’da AB-D Emperyalistlerinin çıkarlarını korumakla görevlendirilmiştir. Bunun için Siyonist İsrail sadece Filistin halkına değil Ortadoğu’daki başta Suriye ve İran gelmek üzere AB-D Emperyalistlerinin çıkarları ile ters düşen tüm devletlere ve halklara karşı Batılı Emperyalistlerin ileri karakolu niteliğindedir. AB-D Emperyalistlerinin bölgedeki en büyük amacı ise ‘Büyük Ortadoğu Projesi’ isimli, Ortadoğu’yu ve ülkemizi parçalara bölecek olan emperyalist projeyi uygulamaktadır.

Böylesine alçak ve katil olan bu gayrimeşru Siyonist devletin Türkiye’deki en büyük destekçisi ise AKP’giller iktidarıdır. O iktidarın başında bulunan, Yahudi Cesaret Madalyası sahibi zattır. AKP’giller iktidarı bazı zamanlar kendi kitlesini kontrol altında tutabilmek için İsrail karşıtı sözler söylemekte, ona karşıymış gibi görünmektedir. Ama bir gerçek var ki İsrail’in bugün hem siyasi hem ekonomik anlamda en büyük ortaklarından biri AKP’giller iktidarıdır. 

"Eninde sonunda Filistin toprakları  ‘Nehir’den Deniz’e Özgür Olacaktır!"

Unutulmasın ki, hem Filistin tarihinde hem de 20’nci yüzyıl dünya tarihinde ezilen halkların, emekçi kitlelerin çıkarları dışında hiçbir şey gözetmeksizin, en insani, en samimi duygu ve düşüncelerle mazlum Filistin halkının haklı davasını savunanlar yalnızca gerçek devrimciler olmuştur. Bugüne kadar böyle olduğu gibi bundan sonra da böyle olacaktır. Eninde sonunda Filistin toprakları  ‘Nehir’den Deniz’e Özgür Olacaktır!" 

HKP üyeleri açıklama sırasında “Siyonist İsrail Filistin’den defol!”, “Filistin halkı yalnız değildir!”, “Kahrolsun AB-ABD Emperyalizmi”, “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganları attı.