Gündem

İsmail Saymaz: Mehmet Ali Çelebi, AK Parti’nin kuruluş yıldönümü olan 14 Ağustos’ta partiye katılabilir

07 Ağustos 2022 14:01

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, "Mehmet Ali Çelebi, AK Parti’nin kuruluş yıldönümü olan 14 Ağustos’ta partiye katılabilir" iddiasında bulundu. 

Saymaz Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Mehmet Ali Çelebi, geçen hafta AK Partili heyetle ile özel görüşme yaptı. Bu görüşme sonunda AK Parti’ye katılmaya karar verdi. Bir AK Partili yetkili, bana bu bilgiyi doğruladı. Çelebi, öğrendiğim kadarıyla, AK Parti’nin kuruluş yıldönümü olan 14 Ağustos’ta partiye katılabilir." ifadesini kullandı. 

Saymaz daha sonra yazısında şu ifadeleri kullandı:

"CHP ve Memleket Partisi'nden istifa eden İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, AK Parti'ye katılma kararı verdi. Çelebi, geçen hafta AK Parti Grup Başkanvekilinin de olduğu bir heyetle görüştü. Görüşme sonucunda Çelebi, AK Parti'ye katılmaya karar verdi. Davetin AK Parti'den mi geldiği ya da Çelebi'nin mi katılmak için başvurduğu ise netleşmedi.

Ancak halktv.com.tr'ye konuşan AK Partili yetkili, Çelebi ile görüştüklerini ve katılmaya karar verdiğini doğruladı. AK Partili yetkili, 'değişenin Çelebi'nin görüşleri değil, CHP'nin politik çizgisi olduğunu' ileri sürdü. Aynı yetkili Çelebi'nin 'Atatürkçü ve milliyetçi görüşlerini paylaştıklarını' söyledi. Çelebi'nin AK Parti'nin kuruluş yıldönümü olan 14 Ağustos'ta partiye katılacağı öğrenildi."

TIKLAYIN | Barış Yarkadaş: Mehmet Ali Çelebi, AK Parti'ye katılıyor