Gündem

Kadri Gürsel: Mehmet Ali Çelebi yolunu kaybetmiş, ruhunu yitirmiş, acınası hale dönüşmüş siyasi bir zombidir; ibretlik bir vaka

Mehmet Ali Çelebi'nin AKP'ye katılacağı iddiasını gazeteci Kadri Gürsel Halk TV'de yorumladı

09 Ağustos 2022 20:56

T24 Haber Merkezi

Gazeteci Kadri Gürsel, önce CHP'den ayrılıp Memleket Partisi'ne, oradan da ayrılarak AKP'ye katılacağı iddia edilen bağımsız milletvekili Mehmet Ali Çelebi hakkında, "Yolunu kaybetmiş, ruhunu yitirmiş, fikri altyapısı ya yok ya çok zayıf, kendini gülünçlendirmiş, acınası hale dönüşmüş bir figürle karşı karşıyayız bugün. İbretlik bir vaka. Bu saatten sonra siyasi zombi olarak AKP'ye buyursun girsin" dedi.

Halk TV'de gazeteci İsmail Saymaz ile birlikte "Konuşmasak Olmaz" programında gündemi yorumlayan Kadri Gürsel, AKP'li yetkililer ile görüştüğü ve iktidar partisine katılacağı söylenen Mehmet Ali Çelebi hakkında konuştu. 

Mehmet Ali Çelebi'nin siyaseten bir varlığının olmadığını belirten Gürsel, Çelebi için "siyaseten zombiye dönüştü" dedi. Gürsel, Çelebi hakkında "fikri altyapısı ya yok ya çok zayıf, acınası hale dönüşmüş, ibretlik bir vaka" ifadelerini kullandı.

Kadri Gürsel'in Mehmet Çelebi hakkında söyledikleri sözler şöyle:

"Mehmet Ali Çelebi kim, ne işine yarar AKP'nin. Bu tweetleri silerek ya da abisine sildirerek kendisini kendi elleriyle siyasi bir zombiye dönüştürdü, kendisini yok etti. Bu saatten sonra siyasi zombi olarak AKP'ye buyursun girsin.

Çelebi'nin ateşli bir ulusalcı olduğunu görüyorum. Ulusalcıların PKK ve FETÖ ile mücadele konusunda iktidarla bir dirsek teması oldukları gerçektir, sempati besliyorlar iktidara bu konuda. 

FETÖ'yü darbe yapacak güce kavuşturan, 'ne istediler ise verdik' diyen iktidar değil miydi? Bu geçmiş nasıl unutuluyor? PKK'nın hendek çatışmaları gücüne erişmesi, iktidar yüzünden olmadı mı?

Bu ne kadar izansız bir görüştür. Ben ulusalcıları gerçekten anlamıyorum. Çelebi'nin şahsında söylüyorum. FETÖ'nün siyasi ayağı denilen hadise bu iktidarın ayağının içindedir. 

Bu iktidarın Cumhuriyet ile bir derdi yok mu ey Mehmet Ali Çelebi? Nasıl bir gönül rahatlığıyla sen gidiyorsun AKP'ye giriyorsun. Peki Cumhuriyet ne olacak, laiklik ne olacak? 

Bu soruların cevabını vermeden sen sadece milletvekilliğini sürdürmek için mi yapıyorsun? Bu senin için bir geçim kaynağı mı?

Gerçekten yolunu kaybetmiş, ruhunu yitirmiş, fikri altyapısı ya yok ya çok zayıf, kendini gülünçlendirmiş, acınası hale dönüşmüş bir figürle karşı karşıyayız bugün. İbretlik bir vaka."