Politika

Kübra Par: Eski sistemle seçilen Cumhurbaşkanı’nın apoletlerini söküp 'Sen temsili olarak devam et" demek absürtlüktür

"Güçlü ve demokratik bir aday, seçimden önce açıklanan güçlü bir kadro, güçlü program ve istikrarlı bir hükümet formülü üzerinde çalışsalar keşke"

06 Temmuz 2022 10:51

HaberTürk yazarı Kübra Par, muhalefetin "aday değil sistem önemli, ikinci bir Erdoğan istemiyoruz" söylemini değerlendirdi. 

"Amaç seçimi kazanıp ülkeyi düze çıkarmaksa, demokrasiye bağlı bir isim, mevcut sistemde belli başlı revizyonlar yaparak istikrarlı bir şekilde ülkeyi 5 yıl yönetebilir" diye Par, şu ifadeleri kullandı:

"Ha, arzu ettikleri gibi Meclis çoğunluğu kazanılırsa sistem zaten doğal yollardan değişir. Zamanı geldiğinde tekrar seçim yapılır. Halk kimi Cumhurbaşkanı ve Başbakan olarak görmek istiyorsa onları başa getirir.

'Aman AK Parti tekrar kazanmasın' hesabıyla eski sistemle seçilen Cumhurbaşkanı’nın apoletlerini söküp 'Sen şimdi temsili Cumhurbaşkanı olarak devam et. En çok oy alan parti de güven oyu alıp hükümet kursun' demek absürtlüktür.

Mevcut sistemle seçime gidip yeteri kadar milletvekili çıkaramayınca olmayan bir Başbakanlık'ı icat etmeye çalışmak daha büyük bir zorlama olur.

Bu, 50+1 ile halkın yönetme yetkisi verdiği Cumhurbaşkanı’nı kenara itip sandıkta kendi başlarına alamadıkları oy ile ülkeyi yönetmeye kalkışmaları anlamına gelir.

6’lı masadaki her partinin bir yerinden çekiştireceği, liderler arası rekabetin hükümeti iş göremez noktaya taşıyacağı ‘defacto bir parlamenter sistem’ yerine güçlü ve demokratik bir aday, seçimden önce açıklanan güçlü bir kadro, güçlü program ve istikrarlı bir hükümet formülü üzerinde çalışsalar keşke.

Yazının tamamı için tıklayın. 

TIKLAYIN - Kübra Par: "Yetkilerimi devredeceğim, ben yönetmeyeceğim" diyen bir topal ördek, Erdoğan karşısında nasıl kazanacak?