Dünya

Lavrov, Ukrayna işgali ve Batı yaptırımları gölgesinde G20 Dışişleri Bakanları Zirvesi'ne katılacak

G20 Zirvesi, Rusya’nın 24 Şubat’ta başlattığı savaştan bu yana Lavrov ve Moskova’yı en çok eleştiren dışişleri bakanlarının ilk yüz yüze görüşmesi olacak

07 Temmuz 2022 09:06

T24 Dış Haberler

Rusya’nın Ukrayna işgalinin gölgesinde geçecek Bali’deki G20 Dışişleri Bakanları Zirvesi’ne bir gün kala Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un zirveye katılmak üzere Endonezya’ya gittiği belirtildi.

G20 Dışişleri Bakanları, 8 Temmuz günü Bali’nin Musa Dua bölgesinde toplanacak.  Tass haber ajansının aktardığına göre, Lavrov, G20 Zirvesi marjında bazı mevkidaşlarıyla görüşmek üzere Bali’ye ulaştı. 

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ve ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Lavrov’la görüşmeyeceklerini söyledi.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Rus Dışişleri Bakanı Lavrov’un G20’ye katılmasına izin verilmemesi gerektiğini söylemiş, şöyle devam etmişti: “Uluslararası hukuka saygı duyulması ve uygulanması hepimizin çıkarınadır. Bu ortak paydadır.”

G20 Zirvesi, Rusya’nın 24 Şubat’ta başlattığı savaştan bu yana Lavrov ve Moskova’yı en çok eleştiren dışişleri bakanlarının ilk yüz yüze görüşmesi olacak.

G20 ülkeleri arasında, Rusya’yı Ukrayna işgaliyle savaş suçu işlemekle suçlayan, yaptırımlar uygulayan Batı ülkelerinin yanı sıra daha tepkisiz kalan Çin, Endonezya, Hindistan ve Güney Afrika var. 

G20 Zirvesi’nin gündeminde enerji ve gıda güvenliği olacak.