Gündem

Mehmet Ocaktan: Siyasal iktidar çözüm üretemediği her konuda bahane üretmede hayli başarılı

"Öyle derin siyasi analizlere vakıf olmayan sokaktaki insan da bilir ki KPSS beceriksizliğinin sorumlusu Bay Kemal ya da dış güçler değildir"

08 Ağustos 2022 08:23

Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, KPSS skandalının devletteki çürümeyi derinleştiren liyakatsizliğin göstergesi olduğunu belirterek, "İlla ki bu işte de bir FETÖ parmağı aranmak isteniyorsa buna da bir mani yok elbette… Zira siyasal iktidar çözüm üretemediği her konuda bir bahane üretmede hayli başarılı. Nasıl enflasyonu düşüremediğinde, zamlara çare bulamadığında “Dış güçler ve içerideki uzantıları bizi ekonomik olarak vurmak istiyorlar” gibi gerekçeler üretebiliyorsa, KPSS skandalı konusunda da pekala bir FETÖ parmağı bulabilir.

Ama şu muhakkak ki iktidar, ÖSYM’nin bu beceriksizliğini araştırıp toplumu rahatlatacak bir izahatta bulunmak zorundadır, aksi taktirde insanların zihinlerindeki sorular artarak devam edeceği için bundan en büyük zararı iktidar görecektir. Bunun için de tek yol, devleti bu liyakatsizlik illetinden kurtarmaktır." diye yazdı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Rusya dönüşü "FETÖ’cü grup mu desek; 6’lı masa mı desek; bir de masanın altı var, yedi… Şimdi dikkat ederseniz, aynı anda hepsi adeta aynı cümlelerle, aynı kelimelerle bunu tanımlamaya çalıştılar" sözlerine işaret eden Ocaktan, "Maalesef AK Parti, bizzat kendi iktidarının acziyetinden kaynaklanan hatalardan ders çıkarıp toplumu ikna edecek doğru adımlar atmak yerine, hatalarının vebalini bazen ‘dış güçler’e, bazen de muhalefete yükleyerek toplum nezdindeki güvenilirliğini bile bile yok ediyor. Öyle derin siyasi analizlere vakıf olmayan sokaktaki insan da bilir ki KPSS beceriksizliğinin sorumlusu Bay Kemal ya da dış güçler değildir.

Diyelim ki bu skandalın sorumlusu gerçekten FETÖ’cülerdir. O zaman insanlar sormazlar mı, “Hani yıllardır FETÖ ile mücadele ediyordunuz, yoksa hepsi masal mıydı?”

Hiç kimse toplumun gözlerinin içine bakarak yeni masallar anlatmasın… Eğer yarın bu işin arkasından da FETÖ çıkarsa, herkes bilsin ki bu durum, FETÖ ile mücadelede iktidar acziyetinin belgelenmiş bir itirafı olur…" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...