Gündem

Murat Yetkin: CHP, galip çıktığı 31 Mart seçimlerinin birikimini har vurup harman savurmaya, AK Partiyi eleştirdiği pek çok yanlışı kendi yaparak devam ediyor

29 Eylül 2024 15:07

T24 Haber Merkezi

Gazeteci Murat Yetkin, iktidar kanadının sıklıkla dile getirdiği “yeni Anayasa ihtiyacı” gündemini ile Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "erken seçim yok" mesajını değerlendirdi.

Erdoğan'ın "erken seçim yok" çıkışıyla duruşunu netleştirdiğini söyleyen Yetkin, Meclisîn açılmasıyla üzerinde çalışılmaya devam edilecek yeni anayasa teklifi hakkında da “Erdoğan bir kez daha ilk dört madde gündemde değil demişken, geriye kalanın ne olduğu konuşulmalı. Eğer kasıt sadece yüksek yargının çoğul değil tek makam olmasıysa, bu haklı bir gerekçedir ve muhalefetin de buna itirazı olmadan küçük bir değişiklikle giderilebilir” dedi.

“Ama ne olduğu tartışılmadan ekonomik krizden bunalmış toplum bir de Anayasa tartışması üzerinden kutuplaştırılmaya çalışıyor” diye devam eden Yetkin, muhalefeti şu sözlerle eleştirdi:

“Ve bu ortamda CHP, galip çıktığı 31 Mart seçimlerinin birikimini har vurup harman savurmaya, AK Partiyi eleştirdiği pek çok yanlışı kendi yaparak devam ediyor. Gerçekten ibretlik bir durum.”

Yetkinreport.com adresinde yayımlanan yazının tamamını okumak için tıklayın.

 


Bol ödüllü 'Hemme'nin Öldüğü Günlerden Biri' filminin konusu ne?