Ekonomi

Oteller doldu ama turizmci maliyetler nedeniyle zorda

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı, sezonu değerlendirdi

26 Temmuz 2022 11:44

Yerli turistin özellikle Kurban Bayramı’nda büyük ilgi gösterdiği turizm sektöründe sayılar artarken, Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Ülkay Atmaca, "Turizm sezonu iyi gidiyor ama maliyetler yüksek oranda arttı. Bu işletmeler için iyi olmadı" dedi.

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca, Kurban Bayramı’nda tatil beldelerinde otellerdeki doluluk oranlarının çok iyi geçtiğini, yüksek sezonda da doluluğun aynı şekilde artarak devam ettiğini söyledi.

Dünya gazetesinden Fikri Cinokur'un haberine göre; POYD Başkanı Ülkay Atmaca, turizm sezonun iyi gitmesine rağmen, turizmcinin artan maliyetler yüzünden memnun olmadığını dile getirdi. Başta personel giderleri, enerji maliyetleri ve diğer tüm girdilerde çok yüksek artışlar olduğuna dikkat çeken Atmaca, şöyle devam etti:
 
“Turizm sezonu iyi gidiyor ama otel girdi ve enerji ile tüm genel gider maliyetlerimizde yüksek oranlarda arttı. Bu işletmeler açısından iyi olmadı. Uçak ve otel fiyatları arttı. 2023 fiyatları da enflasyon, girdi ve tüketim maliyetlerinin durumuna göre artacak.”