Medya

Sezgin Baran Korkmaz'dan para aldığı iddia edilen gazetecilerden Dinçer Gökçe açıklama yaptı

Dinçer Gökçe - Sezgin Baran Korkmaz (sağda)

27 Temmuz 2022 12:08

T24 Haber Merkezi

Nitelikli dolandırıcılıktan hüküm giyen, Türkiye'den kaçtıktan sonra Avusturya tarafından sorgulanmak üzere ABD'ye gönderilen Sezgin Baran Korkmaz'dan para aldığı iddia edilen gazetecilerden Dinçer Gökçe açıklama yaptı. Gökçe, Korkmaz'la SBK Eğitim Vakfı üzerinden temas kurduğunu ve üç yoksul çocuğa burs sağladığını belirterek, ilgili dekontları paylaştı.

Sezgin Baran Korkmaz'dan para aldığı öne sürülen gazeteci, polis, asker, yargı mensubu ve bürokratların yer aldığı, henüz hiçbir resmî / özel kurumun üstlenmediği, ancak sosyal medyada dolaşan listede bulunan isimlerden ilk açıklamayı, Dinçer Gökçe Twitter'daki hesabından yaptı. Gökçe, şunları söyledi:

"Köy çocuğu olarak zor şartlarda okudum. Bu zorluğu aşma ışığını gördüğüm 15/20 öğrenci için her yıl yakın akrabalarım ve çevremden burs temin ediyorum… İtibar suikasti yapılan ‘operasyonel’ listeler bu yöndeki çabamı elbette etkilemez. Karanlık hesapları dikkate aldığım da yok Ancak bana güvenen insanların bilmesi gerektiği için bu açıklamayı yapıyorum. Bir avukat arkadaşım aracılığı ile 2’si kadın 3 öğrenciye SBK Eğitim Vakfı’ndan burs temin edildi. Aylık tutar 200/250 TL. Kayseri, Muş ve Ardahanlı çocukların hesaplarına yatırıldı. Dekontları da ekte."

Gökçe'nin paylaştığı dekontlar şöyle: