Gündem

Sözcü yazarı Muratoğlu: Verilen müjdeleri toplasaydık şu anda dünyanın bir numaralı doğal gaz ve petrol üreticisi konumunda olmamız işten bile değildi

16 Ağustos 2022 08:51

Sözcü yazarı Murat Muratoğlu, iktidarın doğal gaz rezervine yönelik açıklamalarına ilişkin olarak, "Verilen müjdeleri toplasaydık şu anda dünyanın bir numaralı doğal gaz ve petrol üreticisi konumunda olmamız işten bile değildi" yorumunu yaptı. 

Muratoğlu yazısında, "Şu, borcunu öde artık denildiğinde, bir yerden para bekliyorum insanları vardır ya… Her konuşmasında onları hatırlatıyor bana… Nitekim Erdoğan, 'Doğalgazı çıkarttığımız andan itibaren bu ülke bambaşka olacak' dedi. Şimdiden sevinmeye başlamamızı ve bu sevincin seçimlerde iktidara destek olarak sürdürülmesini istedi. Peki doğalgaz ile gerçekten kaderimiz değişebilir mi? Türkiyetahmini rezervi 540 milyar metreküp civarında… Öyle söylediler bize… Bağımsız bir rapor henüz yok ortada… Belki de 340 milyar metreküptür ama çaktırma. Verilen müjdeleri toplasaydık şu anda dünyanın bir numaralı doğal gaz ve petrol üreticisi konumunda olmamız işten bile değildi… Budur güvenmememin sebebi…" ifadesini kullandı.