Gündem

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu: Bu 5 büyük firmaya dair hikâyenin tamamı uydurma, her biri dünyanın her tarafından teklif alıyor

"O beş firma dünyanın her tarafında büyük altyapı projeleri yapıyor"

21 Temmuz 2022 07:56

Sabah gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu'na konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "5'li çete" söyleminin uydurma olduğunu belirterek, "YİD projelerini kastediyorlarsa, burada 30'un üzerinde firma var. İhaleler açık ve yeterliliği olana kısıtlama da yok. O beş firma dünyanın her tarafında büyük altyapı projeleri yapıyor. Her biri dünyanın her tarafından teklif alıyor. Ayrıca, ülkemizde kazandıkları tecrübe, bilgi ve birikim sayesinde müşavirlik, danışmanlık işlerini de dünyaya ihraç ediyorlar." diye konuştu.

CHP'nin başını çektiği muhalefetin mega projelere ve firmalara dair algı siyaseti yaptığını iddia eden Müderrisoğlu, "Maalesef, mesafe aldıkları da oluyor. Örneğin "5'li çete" yakıştırması üzerinden hedefe konulan müteahhit firmalar köşeye sıkıştırılırken hem bundan sonra büyük yatırımlara girecek yerli ve yabancı gruplara korku salınıyor hem de iktidar partisinin icraatlarını kapkara bir gölgenin kaplaması amaçlanıyor!" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...