Dünya

Zelenski: Rus vatandaşlarının Batı ülkelerine girişi yasaklansın

Zelenski'nin çağrısına ilk destek veren Finlandiya Başbakanı Sanna Marin oldu

09 Ağustos 2022 12:48

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, ülkesini işgal eden Rusya'ya yönelik yaptırımların artırılmasını ve Rus vatandaşlarının Batılı ülkelere girişinin yasaklanması gerektiğini söyledi.

Washington Post'a konuşan Zelenski, Batı ülkelerinin Rusya'ya uyguladığı yaptırımları artırması gerektiğini belirtti. Rusya'ya enerji alanında uygulanacak komple bir ambargo uygulanmasını yanı sıra, Rus vatandaşlarının Batılı ülkelere girişinin yasaklanması gerektiğini söyledi.

Putin'i etki altına almanın tek yolunun Rusya halkından geçtiğini söyleyen Zelenski, "En önemli yaptırım sınırları kapatmak. İzolasyon istemiyor musunuz? Ruslar başka bir ülkenin topraklarını alıyor. Bu nedenle Ruslar, düşüncelerini değiştirene kadar kendi dünyalarında yaşamalı. Halk, hükümeti seçiyor ama onlarla mücadele etmiyor, tartışmıyor" dedi.

Rusya'ya ait hava yolları şirketlerinin, Avrupa ve Kuzey Amerika'nın birçok ülkesine uçması daha önceden yasaklanmıştı. Ancak, Rus turistlerin seyahat etmesinin önünde bir engel bulunmuyor. Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, Ruslara turist vizesi verilmesi yönünde kısıtlamaları desteklediğini belirterek "Rusya, Avrupa'da acımasız ve agresif bir savaş yürütürken, Rusların Avrupa'da normal bir hayat yaşayabilmesi ve kıtayı turist olarak gezebilmesi doğru değil" dedi ve AB ülkelerini kapsayan bir yaptırım çağrısı yaptı.