Haberler

Canlı yayında Cemal Enginyurt ve koruması tarafından darp edilen Latif Şimşek: Bu nasıl bir ruh halidir?

08 Ağustos 2022 10:19

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ile koruması, canlı yayında yaşanan gerginliğin ardından verilen reklam arasında gazeteci Latif Şimşek'i darp etti. Koruma tutuklanırken konuyla ilgili konuşan Şimşek, "Yüzlerce programa katıldım ama böyle bir şeyi ilk defa yaşadım. Üstelik 25 yıldır tanıştığımız siyasetçi ile. Aramızda bir husumet yaşanmamış. Ses yükseltme olayını başlatan kendisi. Bundan dolayı bir gazeteciyi korumalarına darp ettirecek durum nasıl bir ruh halidir merak ediyorum" dedi.

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt önceki akşam tv100'de yayınlanan Gündeme Dair programına konuk oldu. Enginyurt, programda gazeteci Latif Şimşek ile tartıştı. Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'nın yargılanmaları hakkında Gazeteci Şimşek'in, "Herkes verilen karara saygı duyacak. Kimse bu ülkenin hakimini, savcısını, polisini küçümseyemez" sözleri üzerine Enginyurt'un, "Bırak bu savunuculuğu, bırak bu işleri" diye cevap vermesiyle birlikte ortalık bir anda gerildi. 

"25 yıldır tanıştığımız siyasetçi ile yaşadık"

Yaşananların ardından Latif Şimşek, dün akşam CNN Türk canlı yayınında saldırıyla ilgili ayrıntıları anlattı. Böyle bir durum yaşayacağını düşünmediğini belirten Şimşek, "Ben yüzlerce televizyon programına katıldım ama böyle bir şeyi ilk defa yaşadım. Üstelik 25 yıldır tanıştığımız siyasetçi ile yaşadık bu olayı. Program başladı hiçbir sorun yok. Programın ilk reklam arasından sonra tartışmada bir konu başka konuyu çağırıyor. O sırada konu Türkiye'deki yargı sistemine getirildi ve bana göre haksızlık yapıldı" dedi.

TIKLAYIN | Cemal Enginyurt'un koruması tutuklandı

"Enginyurt'un işaretiyle bana saldırıldığını düşünüyorum"

Şimşek, canlı yayında yaşanan olayla ilgili açıklamalarına şöyle devam etti:

"O sırada Cemal Enginyurt yüksek sesle aşağılayıcı üslupla bir takım sözler söyledi. Ben de aynı sertlikle karşılık verdim. Benim sözlerimde hakaret, küfür asla yoktu. Karşınızda size bağıran çağıran bir ifade tarzıyla konuşan biri varsa Latif Şimşek de aynı tarzda yanıt verir. Asla böyle bir şey beklemiyordum. Çok eskiye dayanan tanışıklığımız var.

Aramızda bir husumet yaşanmamış. Ses yükseltme olayını başlatan kendisi. Bundan dolayı bir gazeteciyi korumalarına darp ettirecek durum nasıl bir ruh halidir merak ediyorum. Canlı yayında şiddetle kalkıp bana doğru gelmeye başladı. Ben de ayağa kalktım. Pınar Ardor yanına ara verdi. Ara verince korumasını mı arkadaşı mı bilmiyorum ama stüdyo bir anda karıştı.

O arada Cemal Enginyurt'un adamları girmiş stüdyoya. Ben Cemal Enginyurt ile tartışırken biri beni sandalyeye oturttu. Cemal Enginyurt üzerime gelince ayağa kalktım o sırada arkamdan bir yumruk geldi. Orada Cemal Enginyurt'un işaretiyle bana saldırıldığını düşünüyorum."

TIKLAYIN | Cemal Enginyurt: İftiracılar, benim hayatım boyunca korumam olmadı!

TIKLAYIN | DP Milletvekili Cemal Enginyurt ve korumasının Latif Şimşek'e saldırı anı

TIKLAYIN | Cemal Enginyurt canlı yayında Latif Şimşek'in üzerine yürüdü

TIKLAYIN | TV100: Yayının kesildiği anlarda Cemal Enginyurt'un koruması gazeteci Latif Şimşek'i darp etti

Ne olmuştu?

tv100 canlı yayınında Enginyurt ve koruması, reklam arasında Latif Şimşek'i darp etmiş, Şimşek, Enginyurt ve korumasından şikayetçi olmuştu. Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlatmış, Enginyurt hakkında soruşturma evrakının da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderileceğini bildirmişti.

Başsavcılık olay sırasında televizyon programının yapıldığı kanalda resmi görevi bulunmayan ve Cemal Enginyurt'un koruması olduğu iddia edilen kişi hakkında gözaltı talimatı vermişti. Gün içinde şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüpheli, çıkarıldığı hakimlikçe şüpheli tutuklandı.