Muammer Brav'la 'Ekşın'

‘Cemil Şov’ film ekibi T24’te | Yönetmen Sarhan: Farklı bir şey deneyeceksem, biraz o yumruğu sert vurmak istedim

‘Cemil Şov’ filminin yönetmeni Barış Sarhan ve başrolü Ozan Çelik Muammer Brav’ın konukları

01 Kasım 2021 16:23

T24 Video Servisi

Barış Sarhan'ın yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği ‘Cemil Şov’ filmi 5 Kasım’da gösterime girecek. Başrollerinde Ozan Çelik, Nesrin Cavadzade, Alican Yücesoy ve Cezmi Baskın gibi isimlerin yer aldığı filmin yönetmeni ve senaristi Barış Sarhan ile başrolü Ozan Çelik, Muammer Brav’ın konukları oldu.

İlkin 2015’te yine Barış Sarhan tarafından kısa metraj olarak çekilen ‘Cemil Şov’ filminin uzun metrajı 5 Kasım’da vizyona girecek. Kısa metrajda olduğu gibi uzun metrajda da başrolü üstlenen Ozan Çelik ve yönetmen ve senarist Barış Sarhan, Ekşın’da Muammer Brav’a filmi anlattı. Sarhan, “Farklı bir şey deneyeceksem, biraz o yumruğu sert vurmak istedim” diye konuştu.

Yönetmen ve senarist Sarhan, filmi kısaca şöyle anlattı:

“Cemil Şov AVM’de çalışan bir güvenlik elemanının karanlık bir dönüşüm hikayesini anlatıyor. Ünlü bir aktör olmak isteyen birinin aktör olup olamayacağına dair kendi inançlarını anlatan bir film. Başına türlü şeyler geliyor. Sonunda bir Yeşilçam aktörünün bir hayaleti diyebileceğimiz bir insana kendini adıyor. Biraz karakomedi başlıyor. Ama neredeyse bir gerilim filmine doğru gidebilecek türlerarası bir film.”

"Kısa filmde filmin görsel dünyasını denemek istedim"

Ozan Çelik’le birlikte çalışmalarını “Ozan’la ilk karşılaşmamızdan itibaren katkıları başladı. Karakterde kestirilemezlik önemliydi. Cemil’de de o kestirilemezliğin üzerine gittik” diyerek anlatan Sarhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ben filmi baştan beri uzun metraj olarak tasarlamıştım. Bir yönetmen “Bu zor film, bir kısa film çekip insanları ikna etmen iyi olur” dedi. Ben de onu yaptım. İçinden bir bölümü aldım, kısa filme dönüştürdüm 2015’te. Sonrasında 2019’da uzun metrajını çektik. 5 Kasım’da sinemalarda olacak. Heyecan verici bir şey. Kısa filmde filmin görsel dünyasını denemek istedim. Özgüvenimin gelmesi açısından. Kısada ben o gerilimi aldım üzerimden. Sevildi ve dedim ki ‘Ben bunu yapabiliyorum’”

"Ön hazırlığı uzun tuttum"

Düşük bütçeli olmasına rağmen, izleyiciye üst düzey bir kalite vadetmesi hakkında ise Sarhan, “İyi çok sübjektif bir şey. Farklı bir şey deneyeceksem, biraz o yumruğu sert vurmak istedim. Film yapım süreci zorlaştıkça biraz inatlaşma oldu galiba. Film çekim sürecinde de aslında. Film düşük bütçeli bir film. Ama ön hazırlığını çok uzun tutarak filmin biraz gövdeli görünmesini sağladım. Filmin yapısını kalınlaştırabilen tek şey bütçe değil. Benim ona bakış şeklim” diye konuştu

"Karakteri sevmezsen olacak şey değil"

‘Cemil Şov’un 2015’teki kısa metraj versiyonunda olduğu gibi uzun metrajda da başrol oynayan Ozan Çelik, film hakkında şöyle konuştu:

“Kısa film 2015’te çekilmişti. Sonrasında epey bir süre geçti. Ben değiştim, karakterlere yaklaşımım değişti. Senaryoda birtakım değişiklikler oldu. Benim de katkılarım oldu. Değişiklik filmle ilgili oldu. Çok kısa bir süre içinde çekildi. 18 günde çekildi. Çok fazla teknik bilgim de yok. Bu iyi mi kötü mü son zamanlarda düşündüğüm bir şey. Karakteri sevmezsen olacak şey değil. Sevdiğim için bu kadar keyifli oynadım. Cemil benim oynamaktan çok keyif aldığım bir iki karakterden biri oldu. Bunda etken oyuncu olması.”