Haberler

Doktorların eylemine müdahale eden polisler basın mensuplarını da tehdit etti

"Ayağına bastığımı çektin mi çekmezsen seninle görüşeceğiz"

07 Temmuz 2022 14:50

İstanbul'da hekimler ve sağlık çalışanları, doktor Ekrem Karakaya'nın öldürülmesini protesto etmek için Çapa Tıp Fakültesi önünde toplandı. Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının yürümesine polis engel oldu. Sağlık çalışanları ile polis arasında arbede yaşandı. Bu anları görüntüleyen basın mensupları da polisin saldırısına uğradı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Hanifi Zengin sağlık çalışanlarının protestosunu kaydetmek isteyen gazetecileri tehdit etti. Bir gazetecinin ayağına bastığını kaydettiğini ifade etmesi üzerine Zengin, gazeteciye "Çekmediysen seninle görüşeceğiz" diyerek tehdit etti. 

Artı TV Muhabiri Meral Danyıldız bu anları twitter hesabından, "Hanifi Zengin az önce benim üzerime yürüdü. Kameramanım Bilal Meyveci'ye "ayağına bastığımı çektin mi cekmezsen seninle görüşeceğiz" diye tehdit etti. Kurumumu tüm polislerin ortasında yüksek sesle bağırıp hedef gösterdi. Kadın olarak bir kadına vurmasına yediremediğim" notuyla paylaştı. 
 

Başka bir videoda Zengin'in yine gazetecilerin üzerine yürüdüğü görüldü.

Olay hakkında DİSK-Basın İş twitter hesabından, gazetecilere engel olmaya çalışan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Hanifi Zengin hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirterek "Sağlık emekçilerinin eyleminde gazeteciler yine polis engeliyle karşı karşıya kaldı. Gazetecilerin tartaklanmasına neden olan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Hanifi Zengin hakkında herhangi bir işlem yapacak mısınız?" ifadelerini kullandı.