Videoröportaj

İlhan İrem'e veda: "Işık ve sevgiyle..."

"İlhan İrem bizi bırakmadı, bırakmayacak ve biz de birbirimizi bırakmayacağız" 

30 Temmuz 2022 21:43

T24 Video Haber

AKM'de düzenlenen törenle sanatçı İlhan İrem son yolculuğuna uğurlandı. Dostları ve arkadaşları İrem'i T24'e anlattı. Tören sonrası mikrofon uzattığımız İrem'in eşi Hansu İrem, "Sonsuza kadar ışık ve sevgiyle hep beraberiz, İlhan İrem bizi bırakmadı, bırakmayacak ve biz de birbirimizi bırakmayacağız"  diye konuştu.

28 Temmuz'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren sanatçı İlhan İrem için AKM'de cenaze töreni düzenlendi. Sevenlerinin salonu doldurduğu cenaze töreninde, İrem'in tabutu salona girerken dakikalarca ayakta alkışlandı. Tabutun şarkılar eşliğinde salona girdiği anlarda birçok kişi gözyaşlarını tutamadı. 

Müzikte 1970'li ve 80'li yıllara damgasını vuran sanatçılardan müzisyen ve söz yazarı İlhan İrem, 28 Temmuz'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. 67 yaşındaki sanatçı, böbrek yetmezliği teşhisiyle diyaliz tedavisi görüyordu.

İlhan İrem'in naaşı saat 09.00'da Maslak Acıbadem Hastanesi'nden alındı. Saat 12.00 de AKM'ye getirildi. İrem, Bebek Camii'nde düzenlenen törenin ardından vasiyetinde istediği gibi Aşiyan Mezarlığı'nda toprağa verildi.

İrem, tabutunun Türk bayrağına sarılmasını, Atatürk Kültür Merkezi’nde bir tören yapılmasını ve Aşiyan Mezarlığı’na defnedilmeyi vasiyet etmişti. 

AKM'de düzenlenen cenaze töreninde İlhan İrem'in arkadaşları ve sanatçı dostları T24'e şu mesajları verdi:

Besteci Ali Kocatepe: Bize armağan ettiğin şarkılar ve kitaplar için çok teşekkürler. Onu tanıdıkça sevdik. İnsan olarak, Türkiye'nin genç bir aydını olarak, söz yazarı olarak. Yeniliklere her zaman açıktı. Bize armağan ettiğin güzel şarkılar ve kitaplar için sonsuz teşekkürler İlhancım. Dualarımız seninle yolun aydınlık olsun. Güle güle arkadaşım. 

Murat Meriç: İlhan İrem hep yanımızda oldu. 78'de 6 yaşında Çanakkale’de konserinde görmüştüm onu. Küpe taktığı için TRT ye çıkarılmadı Eurovision'a şarkısı gitti ama kendisi götürülmemişti küpeli olduğu için ama duruşunu hiç bozmadı. İlhan İrem çok değerli bir insandı. Hiçbir şekilde dik duruşundan taviz vermedi. Çevre ve barış hareketinde hep öndeydi. 

Yazar Güven Erkin Erkal: Her nereye doğru yola çıktıysa o gidilecek yeri bilen bir insandı.
İlhan resim de yapıyordu. Çalışırken güzel şeyler aktaran biriydi. Değerli öğretileri vardı: Kimseyi kırma kimseyi gücendirme. Işık ve sevgiyle sözlerini ranta çevirmedi. Sahte peygamberlere karşı büyük savaş verdi.

Törene İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, sanatçılar Ali Kocatepe,  Coşkun Demir, Onur Ataman, Yavuz Hakan Tok, yazar Murat Meriç, yapımcı Hakan Eren ve birçok ünlü isim katıldı.