Videoröportaj

İyi Partili Buğra Kavuncu: Ekonomik kriz Bağcılar'la Kadıköy'ü ortaklaştırdı

İl Başkanı Kavuncu, partisinin "Anlat İstanbul" raporunu Candan Yıldız’a anlattı

03 Ağustos 2022 19:49

İyi Partili Buğra Kavuncu, İstanbul teşkilatının yaklaşık 5 ayda, 39 İlçe, 963 mahalleden 84 bin 500 kişi ile yaptıkları görüşme sonucunda hazırladığı raporu anlatırken, "İstanbul ekonominin getirdiği sıkıntılarla yanıyor" dedi.

Farklı sosyo -ekonomik dinamiklere sahip Bağcılar ve Kadıköy'ün ekonomik krizde ortaklaştığını belirten Kavuncu "3 yıl önceki saha ile bugünkü saha çok farklı. 3 yıl önceye göre daha fazla konuşmak istiyor. Yolda yürürken yolumuz kesilip tahammül edecek durumumuz kalmadı ne yapın edin yeni bir zihniyet yeni bir yaklaşımla bizi kurtarın diyen insan sayısı çok fazla" diye konuştu. 

"Artık AK Parti seçmeni vazgeçmiş doğru adresi arıyor"

"Artık AK Parti seçmeni vazgeçmiş doğru adresi arıyor" diyen Kavuncu, iktidarın 20 yıllık yönetimde bencilce davrandığını, bazı ilçelerde okul yapacak arsa kalmadığı için insanların çocuklarını uzaktaki okullara göndermek zorunda kaldığını söyledi. Kavuncu, "Yaptığımız çalışmalarda Bağcılarla Kadıköy’ün, Esenyurtla Beşiktaş’ın kaderinin ortaklaştığı bir yer var o da ekonomi. Bir yerde faturalarını ödemekte sıkıntı yaşayan bir kitle var, başka bir tarafta da artık yaşam standardını değiştirme zorunda kalmış bir kitle var. Ev sahipleri ve kiracılar arasında çok ciddi problem var. Kiracı artık hayat tarzını değiştirmek zorunda. Farklı ilçelerde farklı hikayeler var ama temelinde hep sıkıntı yaşayan insanlarla karşılaştık biz. Öngörülemeyen bir geleceğe bakıyor insanlar." dedi. 

"Neden dünyadaki suç örgütlerinin liderleri Türkiye'ye geliyor?"

İstanbul'da uyuşturucunun da giderek yaygınlaştığını ve bunun özelikle gelir seviyesi düşük insanların yaşadığı ilçelerde görüldüğünü anlatan Kavuncu, iktidarın uyuşturucu ile mücadelede yetersiz kaldığını düşündüğünü söyledi. "Neden dünyada ki suç örgütlerinin liderleri Türkiye'ye geliyor?" diyen Kavuncu, bu sorunun yanıtının doğru verilmesin gerektiğini söyledi. 

Kavuncu, uyuşturucu ile mücadelede de ekonominin en önemlim faktör olduğunu, bunun yanı sıra eğitim ve sosyal aktiviteler gibi faktörlerin de etkili olduğunu ifade ederek "Bugün Türkiye'de her annenin babanın aklında ilk gelen şey çocuğum kimlerle dolaşıyor. Eğitimle ilgili kısmı şu gençlere kendilerini ifade edebilecekleri aktivite imkanları sunmamız lazım. Gelir düzeyi yüksek aileler bunu yapabiliyor. Fakat dar gelirli ailelerin olduğu bölgelerde bu imkanlar da yok. Bakıyorsunuz sığınmacılar da bu bölgelere gidiyor. Bütün bu sorunlar bir bütüncül olarak neden olarak görülebilir. Tek bir açıdan bakmamız lazım. Niye bazı ülkelerde az bizde fazla? Bunu sorgulamamız lazım."

"Sığınmacıların ülkelerine gönderilmesi gerektiğini düşünüyoruz"

Ekonomi ve uyuşturucudan sonra en çok duydukları sorunun sığınmacılar sorunu olduğunu belirten Kavuncu, iktidarın sığınmacı sorununu en başta yanlış yönettiğini söyleyerek "Ekonomiden sonra en çok duyduğumuz konu sığınmacılar konusuydu. Huzursuzluğun ve ekonominin kötü olduğu bir ortamda bir suçlu bulmak, oradalar insanları yönlendirmek kötü niyetlere buraları kaşımak daha kolay hale geliyor. Çözülmesi gereken bir problem var. Türkiye bunu kaldırabilecek bir kapasitede değil. Sığınmacıların yeniden ülkelerine gönderilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bunun nasıl olacağı önemli. Sonuçta insanlardan bahsediyoruz. Bu gerçeklik üzerinden hareket etmek zorundayız. Bir başka çok önemli doğru da Türkiye bunu taşıyamaz. Hele de bu şekilde hiç taşıyamaz. Çok zor bir problem bu" diye konuştu.

İyi Parti İstanbul il başkanlığı mahalle mahalle gezdi, sorunları sıraladı.

Parti 39 ilçede 963 mahallenin röntgenini çekti

Uyuşturucu hangi ilçelerde büyük sorun?

Ekonomik kriz, işsizlik, sığınmacılar ve uyuşturucu öne çıkan sorunlar.

İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, partisinin hazırladığı raporu Candan Yıldız’a anlattı.