Videoröportaj

KPSS soruları çalındı mı; uzmanlar iddialara ne diyor?

Pegem Akademi Genel Müdürü-Eğitimci Kerem Köker, Candan Yıldız'a yorumladı

02 Ağustos 2022 21:09

Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) sorulan çok sayıda sorunun, Yediiklim Yayınları'nın deneme soru kitapçığındaki sorularla aynı olduğu iddia edildi. KPSS ile ilgili iddiaları Pegem Akademi Genel Müdürü-Eğitimci Kerem Köker, T24 ekranlarında Candan Yıldız'a yorumladı.

31 Temmuz 2022 tarihinde düzenlenen KPSS’de tarih, coğrafya ve anayasa alanlarında sorulan çok sayıda sorunun Yediiklim Yayınları'nın deneme soru kitapçığındaki sorularla aynı olduğu iddia edildi. Sınava girenler sosyal medya hesaplarından yayınevinin soruları ile KPSS’de çıkan soruları paylaştı.

TIKLAYIN | "2022 KPSS soruları ile bir yayınevinin hazırlık testindeki sorular aynı çıktı" iddiası

TIKLAYIN | ÖSYM'den KPSS açıklaması: İddialar asılsız

TIKLAYIN | İyi Partili Bahadır Erdem'den iktidara KPSS soruları tepkisi: FETÖ’den boşalan koltuklara hangi yapıyı kadrolaştırıyorsunuz?

Yayınevi ne dedi?

Konuyla ilgili GazeteDuvar’dan Müzzeyen Yüce’nin ulaştığı Yediiklim Yayıncılık’tan yetkili bir isim iddiaları reddetmedi. Telefonla ulaşılan ve ismini vermek istemeyen yetkili söz konusu iddialar için şunları söyledi:

“Bugün yarın kamuoyuna bir açıklama paylaşacağız. Şu an çıkan soruların değerlendirmesini yapıyoruz. Hangi soruları tutturduk, hangi soruları tutturmadık paylaşacağız.”

TIKLAYIN | KPSS’deki çok sayıda sorunun aynı olduğunun iddia edildiği Yediiklim Yayınevi'nden açıklama

-KPSS soruları muamması; çalındı mı, tesadüf mü?

-ÖSYM'nin açıklaması ikna edici mi?

-Soruları inceleyen uzmanlar ne diyor?

Pegem Akademi Genel Müdürü-Eğitimci Kerem Köker, Candan Yıldız'a yorumladı.