Haberler

‘Milliyetçilik’ sorgulamasında Destici ve Özdağ arasında gerilim tırmanıyor! Destici’den Özdağ’a videolu yanıt

29 Eylül 2024 16:08

T24 Video

Cumhur İttifakı ortaklarından Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel başkanı Mustafa Destici, “Ben Büyük Birlik Partisi’nin milliyetçi olarak görmüyorum” diyen Zafer Partisi (ZP) Genel Başkanı Ümit Özdağ’a “Bizim milliyetçiliğimizi sorgulamak onun haddi değildir” şeklinde yanıt verdi.

BBP Genel Başkanı Destici sosyal medya hesabından “Bizim milliyetçiliğimizi sorgulamak kimsenin haddi değildir. Hele ki, sorosçuların, yabancı istihbarat örgütü aparatlarının, nazi kalıntılarının, lgbt savunucularının hiç haddi değildir. Türk’üz, Türk Milliyetçisiyiz, Türk İslam Ülkücüsüyüz…” notuyla bir paylaşım yaparak Sabah'tan Onur Şahanoğlu ile yaptığı röportajın videosunu yayınladı.

Destici 28 Eylül tarihli röportajında Ümit Özdağ’ın “BBP, Türk Milliyetçisi bir parti değildir” sözlerine burada yanıt vermiş ve “onun haddi değil” demişti.

TIKLAYIN - Mustafa Destici: Ben Türk oğlu Türk'üm, Ümit Özdağ Türk bile değil, dedesinin kabrini gösterebiliyor mu?

“Kimsenin haddi değil”

Röportajda kendisine “Sizi eleştiren veya partinizi hedef alan söylemlerde bulunan isim Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ. Ümit Özdağın katıldığı bir canlı yayında şu ifadeyi kullandı ‘Ben büyük bir partisi zaten milliyetçi bir parti olarak görmüyorum’ Yani diğer milliyetçi partileri saydı size gelince ben zaten büyük bir parti milliyetçi olarak görmüyorum dedi. Büyük bir parti milliyetçi değil mi bu söyleme siz nasıl yanıt verirsiniz?” sorusu yöneltilen Destici şunları söyledi:

“Şimdi bir kere Ümit Özdağ’ın bunu söyleme haddi de değildir, hakkı da değildir. Çünkü Ümit Özdağ bir kere kendisi milliyetçi değildir. Ümit Özdağ’ın Türk müdür o da tartışılır. Nerelen geldiği de çok açık ve net değildir. Bunun için Türklüğü bile tartışılacak birisinin benim ya da partimin Türk milliyetçiliğini sorgulaması, milliyetçiliğini sorgulaması haddi değildir. Benim köyüm Selçuklu köyü, buraya 100 km; Ankara'ya. Yedi deddimin kabri orada, mezarı orada. Ben Türk oğlu Türküm. Şimdi bunu gösterebiliyor mu? Bırak dedesinin dedesini, dedesinin mezarını gösterebiliyor mu? Dolayısıyla da bunları bana ya da partime söylemek büyük bir hadsizliktir. Bir kere daha söylüyorum benim köyüm buraya 100 km, Selçuklu köyü, Eskişehir, Sivrisar, Gönül, Gedecek köyü Selçuklu köyü. Camisi 1200 yılında yapılmış. Bütün Eskişehir topraklarında yapılan ilk camisi Selçuklu camisi. Bunu onun için kimsenin haddi değil.”

“Bunlar görevliler ve bunlar görevlerini ifade ediyorlar”

“Ümit Özdağ Türk milliyetçisi değil. Yani bunu sadece ben söylemiyorum. Bunu Türk milliyetçilik fikriyatının ileri gelenlerine; kime sorarsanız sorun, bunu doğruluyacaktır. Babasından dolayı böyle bir paye almıştır, fakat 70'li yılların ortasından sonra babasının da ne milliyetçi hareket parçası ile ne merhum Arparslan Türkeş’le  hiçbir bağı kalmamıştır. Ve burada sadece neofasist bir politika ile milleti ayrıştırma, parçalama ve birbirine düşürme vazifesi görmektedir. Türkiye'de bu tipte 3-5 adam var. Bunlar görevliler ve bunlar görevlerini ifade ediyorlar. Hangi dönemde ne iyi konuşmaları gerekiyorsa onu konuşuyorlar. Hangi vazife veriliyorsa onu konuşuyorlar. Bu sadece benim bir iddiam değil. Bu devleti iyi tanıyan derin devlet dediğimiz ya da derin milletin derin devleti dediğimiz yapıdaki herkes ya da aklı başında olan siyaseti okuyabilen herkes bunu çok rahat bir şekilde dile getirebilir”

“Zafer Partisi başka partilerden gönderilenlerin toplandıkları bir yer”

“Zaten Türk milletinde de seçmende de bir karşılığı yoktur. Son genel seçimlerde Sinan Oğan'ın da adaylı ile birlikte bir milliyetçi aday propagandasıyla alınmış 1-2 puanlık bir oy vardır. En son yere seçimlere baktığımızda bırakın bir il almayı, bir ilçe almayı bir belde dahi kazanamamıştır. Yani 2000 nüfuslu bir belde kazanamamıştır Ümit Özdağın Partisi. Onun için Ümit Özdağın haddi değildir. Yani bizim milliyetçiliğimizi sorgulamak onun haddi değildir. MHP onunla görüşmüyor. İYİ Parti onunla görüşmüyor. Biz görüşmüyoruz. Türkiye'deki hiçbir milliyetçi parti görüşmüyor. Aklı başında hiçbir Türk milliyetçisi bir ülkücü görüşmüyor. Niye acaba? Niye? Yani görüşenler işte ya eskiye dair bir tanışıklıkları olanlar ya da bu saydığım partilerden yer bulamamış ve MHP'den gönderilmiş, aday yapılmamış ya da büyük birlikten gönderilmiş ve görev verilmemiş ya da Cumhuriyet Halk Partisi'nde ya da İYİ Parti'nde toplandıkları bir yer haline dönüşmüştür”

“Almanya'da uzun süre kaldığı için işte oradaki neonazilerden etkilenmiş”

“Şimdi bir kere bizim milliyetçiliğimiz Türk İslam ülkücülüğüdür. Biz Türk İslam ülkücüleriyiz. Biz kuru milliyetçilik iddiasında değiliz. İslam ile mezl olmuş bir milliyetçilik diyoruz biz. Onun esas rahatsız olduğu burasıdır. Bizim milliyetçiliğimizin İslam ile mezl olmasıdır. Türk-İslam ülkücüsü diyebilir mi diyemez. Çünkü değildir. Ülkücü değildir, bırak Türk-İslam ülkücülüğünü. Çünkü ülkücü demek zaten Türk-İslam demektir. Ya ülkücüler ne demiş 12 Eylül’den önce ‘Kanımız aksa da zafer İslam'ın’ demiş.  Söyleyebilir mi ‘kanımız aksa da zafer İslamın’ diye. Yani bu toprakların milliyetçisi değil. Almanya'da uzun süre kaldığı için işte oradaki neonazilerden etkilenmiş olabilir ki çok açık gözüküyor. Çünkü onların fikirlerine benzer fikirler savunuyor. Ama şunu bizim gündemimizde değil. Bir kere daha söylüyorum. Bizi değerlendirmek onun haddi değildir, hakkı da değildir, öyle bir hukukumuz da yoktur”

Röportajın Sabah’ta yayınlanmasının ardından Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Büyük Birlik Partisi (BBP) lideri Mustafa Destici'nin "Özdağ, milliyetçi değildir. Milliyetçiliği bırakın Türk bile değildir. Nereden geldiği çok açık ve net değildir" sözleri üzerine Ziya Gökalp'in “Türklük hem mefkürem, hem kanımdır. Sırtımdan alınmaz, çünkü kürk değil. Türklük hadimine 'Türk değildir' diyen, soyca Türk olsa da p.çtir, Türk değil" dizeleriyle yanıt vermişti. 

TIKLAYIN - Özdağ'dan Destici'ye Ziya Gökalp şiiriyle çok ağır yanıt: Türklük hadimine "Türk değildir’’ diyen, soyca Türk olsa da ‘’p.çtir’’, Türk değil!

 

Bol ödüllü 'Hemme'nin Öldüğü Günlerden Biri' filminin konusu ne?