Videoröportaj

Muhalif muhafazakârlardan "helalleşme" mesajı: Girdiğimiz vebal arşa çıktı; Kılıçdaroğlu iktidarın ekmek yediği konuları tek tek alıp koparıyor

Fatma Yavuz ve Muharrem Kaşıtoğlu, Candan Yıldız'a yorumladı

16 Ağustos 2022 17:32

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "helalleşme" adımlarına bir adım da muhafazakârlardan geldi. Daha önce AKP'de aktif siyaset yapan yazar Muharrem Kaşıtoğlu ve 14 yıldır çalıştığı Diyanet'ten 'İslami töreye aykırılık' gerekçesiyle atılan Fatma Yavuz , Kılıçdaroğlu'nun 'helalleşme' girişiminin çok önemli olduğunu ve  muhafazakâr kesim de bu girişime destek vermesi gerektiğini söyledi. 

"Devasa bir bütçe yıllardır bizim mahalleye akıyor" diyen Fatma Yavuz, "Bizim mahallede çeşme gürül gürül akıyor  ama yan mahallede insanlar bir bardak su içemiyor. Girdiğimiz vebal arşa çıktı artık. Burada bir hellallik istememiz gerekmiyor mu?" diye sorarken azar Muharrem Kaşıtoğlu ise Kılıçdaroğlu'nun 'helalleşme' girişiminin iktidarın kimyasını bozduğunu söyledi.

Kaşıtoğlu, "Çünkü şöyle bir anlayış var; muhafazakârlığı, dini kavramları sadece AK Parti koruyabilir ve bunlara sahip çıkabilir. Bir yerde bir rant yenecekse bunu sadece  AK Parti yer. Kılıçdaroğlu da demokrat tavrıyla ve 'helalleşme' girişimi ile karşı tarafın bugüne kadar ekmek yediği bütün meseleleri elinden koparıp alıyor" dedi.  

28 Şubat mağdurları...

34 insanı bombalarla öldürülen Roboskili aileler...

Kılıçdaroğlu'nun "helalleşme" adımlarına bir adım da muhafazakârlardan geldi.

Bu kez onlar "helallik" istedi

Muhafazakârlar bu kez Kılıçdaroğlu'ndan "helallik" istedi

"Helalleşme" çağrısı toplumsallaşabilir mi?

14 yıldır çalıştığı Diyanet'ten 'İslami töreye aykırılık' gerekçesiyle atılan Fatma Yavuz ve yazar Muharrem Kaşıtoğlu, Candan Yıldız'a yorumladı.