Haberler

Öldürülen meslektaşları için yürüyen doktorlara müdahale ederken fenalaşan polise doktorlar yardım etti

07 Temmuz 2022 11:34

Güvenlik görevlisi Hacı Mehmet Akçay tarafından silahla vurularak öldürülen Uzman Dr. Ekrem Karakaya için bugün meslektaşları eylem yaptı. 

Türk Tabipler Birliği (TTB), doktor Ekrem Karakaya’nın görev başında öldürülmesinin ardından doktoralara yönelik şiddete karşı 7-8 Temmuz’da grevde olacaklarını duyurdu. Sağlıkçılar, birçok hastanede iş bıraktı. Konya Şehir Hastanesi’nde Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya, dün görev yaptığı Şehir Hastanesi’nde Hacı Mehmet Akçay tarafından tabancayla vurularak öldürüldü.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya’nın Konya Şehir Hastanesi’nde görevi başında uğradığı silahlı saldırının ardından yaşamını yitirmesinin ardından 2 gün boyunca iş bırakma kararı almıştı.

Bağcılar Eğitim Araştırma Hastanesi, Şişli Etfal Hastanesi, Samatya Devlet Hastanesi, Dr. Sadi Konuk Eğitim Ve Araştırma Hastanesi, Beykoz Devlet Hastanesi, Çam Sakura Şehir Hastenesi, İlhan Varank Sancaktepe Eğitim araştırma Hastanesi, Göztepe Eğitim Araştırma Hastanesi, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nin önünde sağlık çalışanları meslektaşları Ekrem Karakaya'nın öldürülmesini protesto etti.

Çapa'da doktorlar yürümek istedi, polis engel oldu

İstanbul'da hekimler ve sağlık çalışanları, doktor Ekrem Karakaya'nın öldürülmesini protesto etmek için Çapa Tıp Fakültesi önünde toplandı. Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının yürümesine polis engel oldu.

 

Hekimlerin yürüyüşüne müdahale ederken bayılan polise eylemdeki doktorlar yardım etti

Çapa Tıp Fakültesi önünde meslektaşlarının silahlı saldırıya uğramasını protesto etmek ve sağlıkta şiddete son  demek için toplanan hekimler ve sağlık çalışanları yürümek istedi. Polis yürümelerine izin vermedi. Yaşanan arbede sırasında bir polis memuru baygınlık geçirdi. O sırada eylemdeki doktorlar baygınlık geçiren polis memuruna ilk müdahaleyi yaptı. 

Hekimler engellemelere rağmen yürüdü

Hekimler ve sağlık çalışanları polisin engellemelerine rağmen Çapa Tıp Fakültesi önünden İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'ne doğru yürüyüşe geçtiler.