Haberler

Youtuber Deniz Pehlivan: 10 bine yakın Türk ABD sınırından kaçak geçtiği için bizi Meksika'ya almadılar

"Bırakın uçakla ülkeye uçmayı; uçağa dahi almadılar" 

19 Ağustos 2022 13:43

"Bir hayalin peşinde" adlı Youtube kanalının sahibi Deniz Pehlivan, Meksika'ya alınmadı. Pehlivan, sosyal medyadan yayınladığı videoda; "Türk olduğumuz için bizi almıyorlar" açıklamasında bulundu.

96 ülkeyi gezdikten sonra 97. ülke Meksika'yı gezmek için gelen Pehlivan, ülkeye alınmadığını açıkladı. Pehlivan, şunları söyledi:

"Seyahatlerimde hiç bu kadar gururuma yediremediğim bir durumu hatırlamıyorum"

"97. Ülkem Meksika’ya giremedim. Seyahatlerimde hiç bu kadar üzüldüğümü, gururuma yediremediğim bir durumu hatırlamıyorum.

Evet. Sonunda aylardır korktuğumuz başımıza geldi. Yaklaşık 10 bine yakın Türk, ABD sınırından geçtiği için bizi Meksika'ya almadılar. Bizi, Meksika ile E Vize anlaşmamız olmasına rağmen ve elimizde E vizemiz olmasına rağmen, Türkiye’den kaçak gelen mülteci sıfatı ile gördükleri için, bırakın uçakla ülkeye uçmayı; uçağa dahi almadılar.

Meksika’ya gitmesem de olur. Hayatın sonu değil sonuçta. Benim gururuma yediremediğim, pasaportuma karşı sergiledikleri davranışları. Hani 2 ülke arasında vize anlaşması olmaz da almazlar anlarım.

Aslında bu sadece Meksika için değil. Artık Avrupa’daki çoğu ülkedeki hava limanlarından aktarma dahi yapamıyoruz, önde gelen ülkeler teker teker bize vize uyguluyorlar.

"Onlar bizim ülkemize yeter ki gelsin, biz gitmesek de olur.” diyenler elbet olacaktır. Ya da “Gitmeyin kardeşim.” diyenler de. Siz, ülkenizin pasaportunun gücünü böyle görüp, sözde toplumunuzu savunduğunuzu sanıyorsanız; kafanızı toprağa gömmeye devam edin.

Çok öfkeliyim. Bu durum birçok T.C. vatandaşı turistin başına geliyor. O yüzden umarım devletimiz, gerekeni yapar ve bu durum bir an önce düzelir."