16 Ağustos 2022

Altı gollü galibiyetten fazlası

6-0’lık çarpıcı skor kadar önemli olan, rakibi 10 kişi kalmış olsa da, Fenerbahçe’nin maçı gol yemeden bitirmesi

Avrupa mesaisine erken başlayan Fenerbahçe, şampiyonluk yarışındaki rakiplerinden önce kadro istikrarını yakalamak ve form tutmak zorundaydı. Ancak Jorge Jesus’un takımın başına geçtiği günlerdeki hesaplarda meydana gelen değişikliklerle her geçen gün transfer ihtiyacıyla sayısının artması ve hala net bir golcünün alınamamış olmasıyla birlikte Şampiyonlar ligi macerasının erken sonlanması bir de bunun üzerine lige Kadıköy’deki 3-3’lük Ümraniyespor beraberliği ile başlanması Sarı Lacivertli takımda bir çok şeyin sorgulanmasına sebep olmuştu.

Böyle zamanlarda takımların tek ihtiyacı olan şey net galibiyetlerdir. İşte Jorge Jesus ve talebeleri de tam da bunun için çıktı Kasımpaşa maçına. Fenerbahçe son yedi gündeki üçüncü maçına yine rotasyonlu bir kadroyla çıktı. Ama bu kez futbolcuların fiziksel olarak daha hazır olduklarını söylemek doğru olur sanırım.

Her geçen gün ve maç ile birlikte hem bireysel fizik kaliteleri artacağını hem de takım olma yolunda mesafe kat edeceklerini söylemişti Jorge Jesus. Buna bir de tecrübeli Teknik Adamın ligin koşullarına uyum sağlaması ve hatalardan alınan dersler eklenince Kasımpaşa maçı tam da Fenerbahçelilerin istediği gibi geçti. Ama şunu da unutmamak gerekiyor; karşılaşmanın henüz 16. dakikasında bir kişi eksik kalan uzatma dakikaları ile birlikte seksen dakikadan fazla 10 kişi oynayan Kasımpaşa geçen sezonun başarılı takımı değil. Ligin ilk iki haftasında kalelerinde 10 gol gördü.

Yine de maç 11’e 11 de oynansa sonucun çok farklı olacağını zannetmiyorum. Jorge Jesus bu kez Arao’nu hemen önünde Zajs ile başladı karşılaşmaya. Erken gelen golün ardından kırmızı kartla birlikte maç da bitmiş oldu.

6-0’lık çarpıcı skor kadar önemli olan, rakibi 10 kişi kalmış olsa da maçı gol yemeden bitirmesi bence Fenerbahçe’nin. Böyle skorlar hem oyuncuların hem de takımın özgüvenini yükseltecektir.

Ferdi ve Osayi Samuel’in iki yönlü katkıları, J.King’in fiziksel olarak yükselişi ile birlikte sarı lacivertli formayla ilk golünü atması, Emre Mor’un performansı ve golü, Valencia’nın iki golü ve asisti, bütün bunların üstüne oyuna 69. dakikada giren Arda Güler’in 6 dakikaya iki gol sığdırması Fenerbahçeli taraftarları en az skor kadar mutlu etti.

Gerçi bizim futbol iklimimizin olmazsa olmazıdır abartılı tepkiler. Ama unutmayalım Ligin ilk maçında Kadıköy’de 3-3 berabere kalan da bu takım, bu gece deplasmanda 6-0 kazanan da bu takım.

Melih Gümüşbıçak kimdir?

Melih Gümüşbıçak 10 Ağustos 1968'de Ankara'da doğdu. Ankara 50. Yıl Lisesi'nden mezun olduktan sonra iktisat ve siyasal bilgiler öğrenimi gördü.

Mesleğe başladığı TRT'de spor programları sundu, daha sonra Doğan Yayın Holding'e geçti. İzleyen dönemde Show TV'de "Televole" adlı spor magazin programını sundu. Daha sonra Lig TV'ye geçen Gümüşbıçak, bu kanalda sunuculuk yaptı, ardından 360 kanalında spor programı hazırlayıp sundu. TRT'de Şampiyonlar Ligi karşılaşmalarını ve çeşitli spor yayınlarını sunan Gümüşbıçak, T24'te ağırlıklı olarak Fenerbahçe maçlarını yorumlayacak.

Yazarın Diğer Yazıları

Artık yeter!

Bu sezon Türk futbolunda yaşamadığımız ne kaldı?

Buruk sevinç

Gecenin en büyük şansızlığı oyuna sonradan giren Mert Hakan’ın sakatlık nedeniyle kenara gelmesiydi