TARİH

21 Ekim 2024

Prof. Dr. Hartmut Rosa: ‘Yaşadığımız ülke artık bizim değil’ hissi Türkiye’ye özgü bir semptom değil ama siz biraz daha fazla acı çekiyorsunuz

“Turbo kapitalizmin bize maliyetleri, ekolojik kriz ve tükenmişlik sendromu. Türk halkı evrensel bir semptomun biraz daha fazlasını yaşıyor: Öz yeterlilik eksikliği duygusu. Şu an dünyadaki değişim tasarım değil, felaket yoluyla gelecekmiş gibi gözüküyor. Oysa değişim mümkün ve gerçek değişimler insanların kendilerini en güçsüz hissettikleri bir anda, biz fark etmeden gelir”

Devamını Oku

TARİH

11 Ekim 2024

Malcolm Gladwell: Bir ülke ancak zayıf halkalarını güçlendirdiği kadar güçlü olabilir, Atatürk bunu daha 1920’lerde görmüş

"Atatürk’ün kuşağından birinin eğitime bu kadar takıntılı olması sıra dışı bir durum. Onun yaptıklarını bugün akıllı bir liderin yapmasını beklersiniz, 100 sene önceki liderlerin değil... Kutuplaşma bu çağa özgü bir şey değil ancak eskiden bizi bölen değil, birleştiren şeylerin üzerinde duruyorduk. Elon Musk’ın söylediklerini okumayın, görmezden gelin"

Devamını Oku

TARİH

30 Eylül 2024

New York Belediye Başkanı Adams'ın rüşvet dosyasında Türkiye bağlantılı yeni bilgiler: Rüşvet ‘küçük’ ve alan Türkler olmayınca rüşvetçilik sorun değil midir?

Sezgin Baran Korkmaz da Adams’dan nemalanma furyasına katılmak için epey girişimde bulunmuş. Korkmaz, Adams’ın kampanyasına en az 50 bin dolar verme taahhüdünde bulunuyor. Adams ve danışmanı Korkmaz’ın bağışına nasıl kılıfına uyduracaklarını düşünmeye başlıyorlar. Ancak iş uzuyor ve o süreçte Korkmaz hakkında iki ülkede de iddianame hazırlanınca parayı almaktan vazgeçiyorlar

Devamını Oku

TARİH

23 Eylül 2024

Fatih Erbakan: Bir daha asla AK Parti'yle olmayız, sağda üçüncü ittifak daha çok oy alır, iktidarın uygulamalarını gören imam-hatipli gençler deist, ateist oluyor!

“AK Parti’ninki şekilci bir Müslümanlık, ekonomi politikası adaletsiz paylaşıma dayalı. 2023 seçimlerinde bizim çevre ‘CHP’ye iktidarı teslim etmeyin’ dedi; hem kendileri hem millet kurtulsun diye bir zeytin dalı uzattık. Seçimden sonra aynı tas aynı hamam devam ettiler, güvenimizi sarstılar. Bundan sonra yola müstakil olarak devam edeceğiz"

Devamını Oku

TARİH

16 Eylül 2024

Eren Keskin: Güran ailesi o açıklamayı yapmadan önceki akşam bazı milletvekilleri yanlarındaymış, Narin’in ailesinin bir adli tıpçıdan görüş aldığını düşünüyorum

“Devlete yakınsanız bu coğrafyada istediğiniz suçu işleyebilirsiniz, çünkü üstü örtülür. Aile o metinle devlete ‘Bizi koruyun’ diyor. Tavşantepe üzerinde özellikle Ensarioğlu ailesinin çok büyük bir etkisinin olduğu söyleniyor. Galip Ensarioğlu konuşamıyor çünkü ailenin devletle ilişkileri var. Devlet aileyi on yıllarca korumuş, aile de devleti koruyor. Bu köyün 90’larda silah deposu olduğu söyleniyor”

Devamını Oku

TARİH

09 Eylül 2024

Tarık Çelenk: Türkiye’deki siyasal İslam popülist bir ulusalcılaşma sürecine girdi; devlet İslamcılığı ehlileştirmek istedi ve bunu MHP üzerinden yaptı

“Anadolu hareketinin entelektüel liderliği olamadı, bunlar ya bir yere toslayacaklar ya bir yere yaslanacaklar. Yeni nesil beyaz Müslümanlar bireyci ve seküler, memleketin haliyle ilgili bir dertleri yok”

Devamını Oku

TARİH

02 Eylül 2024

Prof. Dr. Evren Balta: AK Parti Türkiye’nin prestijinin kendi kapasitesi olduğunu sandı, Batı’nın kendisine mutlak ihtiyacı olduğunu düşündü, oysa herkesin yeri doldurulabilir

"Trump, Türkiye’de siyasetçilerde ve kamuoyunda zaten var olan NATO ittifakına ve batı ittifakına dönük şüpheciliği arttırır diye düşünüyorum. Trump-CHP eşleşmesinde Türkiye’nin kendisine başka yollar aramaya devam edeceğini söyleyebiliriz"

Devamını Oku

TARİH

25 Ağustos 2024

Teoman: Geleceğin tek başkan adayı İmamoğlu; Beştepe'den hiç davet gelmedi ama gelirse giderim

"Taksim'de Norveçli sarışın çocuk görseler 'harika' diyecekler; Suriyeli kara kuruları görünce mahvoluyorlar" 

Devamını Oku

TARİH

19 Ağustos 2024

TBMM’deki Filistin kefiyesi fotoğraflarının tetiklediği bir Hamas hatırası

AB’nin çabaları kadük kaldı, Ashton emekli oldu, Ahmed Yousef artık ortalarda yok. Yousef’in ‘Taliban modeli yerine Erdoğan modeli’ dediği şey zaten takla attı. Aynı olan tek şey, 7 Ekim’den sonra yüz binle çarpılan Filistinlilerin trajedisi

Devamını Oku

TARİH

12 Ağustos 2024

Mehmet Ali Yalçındağ: Erdoğan ile iyiydiler ama Trump’ın Türkiye’ye özel bir getirisi olduğunu düşünmüyorum

“Türk-Amerikan ilişkilerindeki sorunlar başkanın lafıyla çözülecek şeyler değil. Biz çok kritik bir bölgede yaşıyoruz. Rusya-Ukrayna savaşında Türkiye'nin aldığı rol dünyayı birçok açıdan rahatlattı. Erdoğan’ın hem Rusya'yla hem dünyanın diğer tarafıyla görüşen bir lider olmasının avantajlarını da gördük. Baktığınızda Trump belki bir adım öne çıkıyor olabilir. Ama esasen Trump’ın Türkiye’ye özel bir getirisi olduğunu düşünmüyorum”

Devamını Oku

TARİH

05 Ağustos 2024

Rus uçağı krizinin arabulucusu eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar: Ben olsam S-400'lerden kurtulurum, satabiliriz müşterisi hazır, Rusya bizi mazur görür

"Turgut Özal vefat etmemiş olsaydı biz Hikmet Çetin'le Güneydoğu’da savaşı bitiriyorduk. Selahattin tutuklanmadan bir hafta önce Ahmet Türk ve Sırrı Sakık ile toplantı yaptık, 'Silah bırakma çağrısı yapmazsanız hükümet değil, devlet sizi içeri alacak' dedim. Davutoğlu'nun Rus uçağının düşürüldüğünden haberi yok, konuşuyor. Cumhurbaşkanı'na bu yüzden görevden alıp almadığını sordum, 'Bizim iç işimizdi, onu koruyacağız' dedi"

Devamını Oku

TARİH

15 Temmuz 2024

Ümit Özdağ: Eski bir AKP'li bakan AKP'nin 'karanlık ilişkileri' diye nitelenen dosyayı Bahçeli'ye takdim etmiş; Bahçeli Erdoğan'ı tehdit etti!

“MHP’nin AKP üzerinde ciddi bir vesayeti var. Bahçeli Erdoğan'ı tehdit etti, bir dosyayı elinde tutarak. Eski bir AKP'li bakan AKP’nin bütün karanlık diye nitelendirilen ilişkileriyle ilgili bir dosyayı Sayın Bahçeli'ye takdim etmiş. Bu çok açık bir mesajdı AKP'ye. Şimdi parlamenter demokrasiye dönünce bu ilişkiden de kurtulacak AKP. Özellikle Sinan Ateş cinayetinin mahkemeye intikal etmesinden sonra farklı bir süreç başladı”

Devamını Oku