TARİH
01 Mart 2025
Bordo’nun iki doruk şatosunu birden yöneten ünlü önolog Pierre Lurton’la, Beyoğlu’nun tarihî bir binasında unutulmaz bir tadım yemeği…
Devamını OkuTARİH
22 Şubat 2025
Dünya cin piyasalarında şu sıralar Türk rüzgârı esiyor. Türk girişimcilerin ürettiği butik cinler ABD ve Avrupa raflarını fethediyor…
Devamını OkuTARİH
18 Ocak 2025
Lüleburgaz’ın bir et lokantasında Château Petrus’leri, Haut-Brion’ları, Figeac’ları Kırklareli şaraplarıyla karşılaştırarak tatmak ve sürprizler yaşamak…
Devamını OkuTARİH
04 Ocak 2025
Zaman zaman yaptığım gibi yine okurlardan gelen birikmiş soruları yanıtlıyorum. İçkilerle ilgili merak edilenler, hayli geniş bir yelpazede…
Devamını OkuTARİH
28 Aralık 2024
Yılın son yazısında 12 ayın bilançosunu çıkarmak, önemli olaylarını derlemek yaygın bir gelenektir. Ben de öyle yaptım. İşte yeme-içme dünyasına bu yıl damgasını vuranlar…
Devamını OkuTARİH
14 Aralık 2024
Gastronomi kitaplığımız yeni eserlerle zenginleşti. İşte son zamanlarda yayınlayan en lezzetli kitaplar…
Devamını OkuTARİH
30 Kasım 2024
Güneydoğu’nun en büyük şarap tesisi olan Kayra Elazığ Şarap Fabrikası kapanıyor. 80 yıllık Buzbağ şarabı da yuvasından ayrılıp bin 442 kilometre öteye taşınıyor…
Devamını OkuTARİH
09 Kasım 2024
Dünyanın saygın şef ödüllerinden The Best Chef’de bir kadın aşçımızın ödüle lâyık görülmesi, dikkatleri kadın şeflerimizin artan başarılarına çekti
Devamını OkuTARİH
12 Ekim 2024
İskoçya'daki ilk lisanslı viskinin 200. yıl kutlamaları için bu doğa harikası ülkedeydim…
Devamını OkuTARİH
14 Eylül 2024
Bin yıllık bağ ve şarap bölgesi Tekirdağ'da son yıllarda gerileyen bağcılık yeniden yükselme yolunda, şarap turizmi ise beklenmedik canlılıkta…
Devamını OkuTARİH
24 Ağustos 2024
İzmir’in Selçuk ilçesinde Yedi Bilgeler Şarapları’nı kuran Dr. Bilge Yamen, Bordo’da 120 dönümlük bir şato aldı. İlk şarapları da mayalanmaya başladı…
Devamını OkuTARİH
27 Temmuz 2024
Zamansız kaybettiğimiz Türk şarapçılığının liderlerinden Yasin Tokat, paylaşımcı, halkçı ve ilerici bir iş adamıydı. Bağcıları kalkındırmayı ve uygun fiyatlarla geniş kitlelere şarabı sevdirmeyi misyon edinmişti…
Devamını OkuDaha Fazla