TARİH

22 Aralık 2024

Bu yazıyı mideniz sağlamsa okuyun!

Nüfus artışı ve iklimlerdeki değişim bu hızla devam ederse, sanırım kimse hiçbir yiyecekten tiksinmeyecek, karnını doyurabilmek için bulduğu her şeyi yiyecek

Devamını Oku

TARİH

15 Aralık 2024

Daldan dala mutfaktan notlar

Adolf Hitler, kendini halkına vejetaryen olarak tanıtıyordu. Aslında bunda bir miktar doğruluk payı vardı. Çünkü hazım zorluğu çektiği için, et ve ağır hamur işleri yemekten kaçınıyordu

Devamını Oku

TARİH

08 Aralık 2024

Anadolu peynirinde ilk 10 güzel

Ben, Anadolu peynirlerini pek severim. Bin türlü ot ve çiçeğin boy verdiği ovalarda beslenen hayvanların sütünden yapılan peynirleri tatmaya bir türlü doyamam. Sorarım, ararım, bulursam alıp tadına bakarım

Devamını Oku

TARİH

01 Aralık 2024

Yemek yemek felsefe yapmaktır

Bir şeyin tadını alabilmemiz için yapılan işlemler hiç de estetik değildir. Örneğin yiyeceği önce ağzımıza alıp, tükürük ve enzimlerle hamur haline getirmeli, çiğnemeli ve yutmalıyız. Yani tat olma duyusu söz konusu olduğunda, nesneleri parçalayarak, imha etmek kaçınılmazdır

Devamını Oku

TARİH

25 Kasım 2024

Rio'da kahkaha gibi bir yaşam

Müzik, dans, aşk, seks, soygun ve cinayet tekmili birden iç içe...

Devamını Oku

TARİH

17 Kasım 2024

Yumurta nasıl kırılır?

Lezzetli bir yumurtanın sarısının, sıcağa yakın bir ısısı, akıcı bir kıvamı olması gerekir. Yumurtanın beyazı ise ipek bir örtü gibi sarıyı sarıp sarmalamalıdır

Devamını Oku

TARİH

10 Kasım 2024

Hayat börekle daha güzel

Türkiye bir börek cenneti. Ana malzeme yufka. Zaten lezzetin en belirleyici unsuru yufka. İnceliği, kaç kat olduğu, ne çeşit un kullanıldığı...

Devamını Oku

TARİH

03 Kasım 2024

Mutfaktaki lezzet her sorunu çözer

En iyisi siz, o diyarlara gidip, bu lezzetli yemekleri sıcak sıcak yiyin. Aklınızda olsun: Lezzetli sofranın çözemeyeceği bir sorun yoktur!

Devamını Oku

TARİH

27 Ekim 2024

Toriği bir yakalarsak lakerdayı yapacağız

Şu iyi biline ki, lakerda öyle sıradan bir dilim çiğ balık değildir. Geçmişi, öyküsü, özel ustaları olan muhteşem bir lezzettir!

Devamını Oku

TARİH

20 Ekim 2024

Et tercihiniz nedir: At mı, eşek mi?

Ambalajın üstünde yazılı olmayan malzemeleri kullanılan firmalar suçludur. En ağır cezayı hak ediyorlar. Ayrıca, bu etler bu kadar zararlıysa, hükümetimiz, Sudan’dan tonlarca eşek, at ve domuz etinin gümrüksüz ithaline neden izin vermiştir?

Devamını Oku

TARİH

13 Ekim 2024

Gurme olmak için dünyayı yemek lazım

Ben, gençlerin tabiri ile “hem avantadan yiyor hem içiyor hem de para kazanıyorsam” bu okulda birçok ceketimin dirseğini eritmek zorunda kaldığımı bilmenizi isterim. “Gurme okulu”, tamı tamına 40 yıl sürdü, hâlâ da sürüyor. Sabırlıysanız siz de gurme olabilirsiniz!

Devamını Oku

TARİH

06 Ekim 2024

Kadınlara yer verilmeyen antik çağ sofralarında ne yenir ne içilirdi; insanlar et yemeye neden sakatatla başladı?

Bir erkeğin akşam yemeği davetinde karısı ve çocukları asla görünmezlerdi. Konukların da eşleriyle gelmeleri beklenmezdi. Yani antik dönemin akşam yemeklerinde kadınlara yer yoktu. Servisi, genç ve yakışıklı erkekler yapardı!

Devamını Oku