03 Nisan 2024

Kalite

Eğer sarı lacivertliler isabetli vuruş sayısını arttırabilmiş olsalardı çok daha kolay ve gollü bir galibiyet alabilirlerdi

Fenerbahçe-Adana Demirspor karşılaşmaso

Milli ara nedeniyle 17 gündür sahada olmayan Fenerbahçe, Adana Demirspor karşılaşmasına tam 8 eksikle çıktı. Fred, İsmail, Batshuayi, Cengiz, Mert Hakan, King ve Serdar Aziz sakatlıkları; Osayi-Samuel de sarı kart cezası nedeniyle Adana Demirspor maçı kadrosunda yer alamadı. Bütün bu eksiklere ilave olarak, İsmail Kartal kalede İrfan Can Eğribayat’ı tercih edip Livakovic’i kulübeye çekmişti. Tüm bu eksikler içerisinde sarı lacivertliler için en kritik olanı hem Fred hem de İsmail’in olmamasıydı. İsmail Kartal o bölgede Krunic ve Zajc’ı görevlendirmişti. Futbolsuz geçen 17 gün boyunca Yönetim ve Taraftarın konsantrasyonu “Adil Rekabet” beklentisiyle saha dışına kaymışken takımın durumu ise merak konusuydu.

Maça istekli başlayan sarı lacivertliler artık ezberlenen coşkulu oyun, önde baskı ve erken gol düşüncesi ile topa ve oyuna daha fazla hükmeden taraftı. Dörtlü ön bölgesinde eksiksiz olan sarı lacivertliler iki kez direğe takıldığı ilk 45 dakika boyunca rakip kaleye tam 14 şut gönderdi. Bunlardan sadece biri isabetliydi ve o da gol oldu. 17.dakikada köşe vuruşundan gelen topa Mert Müldür dokundu, arka direkte Djiku topu ağlara gönderince Fenerbahçe 1-0 öne geçti.

Golden 7 dakika sonra İrfan Can Eğribayat’ın büyük hatasını değerlendiren Balotelli skoru 1-1 yaptı. Sarı Lacivertli Takım ilk yarı boyunca sadece tek isabetli şutta kalınca soyunma odasına 1-1’lik eşitlikle gitti. Bu sezon puan kayıplarının çoğunu iç sahada yapan sarı lacivertliler ikinci yarıya da baskıyı arttırarak başladı ve golü erken buldu. 51’de İrfan Can Kahveci’nin çabuk kullandığı taç atışıyla Dzeko golü attı ve takımını 2-1 öne geçirdi. Daha önceki acı tecrübeleri nedeniyle bu skorun riskli olduğunu bilen ve güvenli bir skor için gole ihtiyacı olan takım temposunu koruyarak, Tadic’in beceri dolu muhteşem vuruşu ile farkı ikiye çıkardı 3-1.

Tam rahatlayacakken Barasi ile gelen Adana Demirspor golü kafalarda soru işaretleri oluşturdu 3-2. Eksiklerin çokluğu sebebiyle belki de bu sezon ilk kez hamle şansı kısıtlı olan İsmail Kartal buna rağmen İrfan Can Kahveci-Serdar Dursun değişikliğini yaptı. Bu değişiklikten 4 dakika sonra Szymanski’nin serbest vuruşundan gelen topa Serdar Dursun’un kafa vuruşu skoru belirledi 4-2. Rakibini skor olarak güvenli bir uzaklıkta tutmak isteyen İsmail Kartal bu kez de Dzeko-Çağlar değişikliği ile savunma güvenliğini arttırdı.

Maç boyunca Adana Demirspor kalesine 22 şut atan Fenerbahçeli futbolcular bunların 4’ünde isabet buldular ve kaleyi tutan vuruşların hepsi de gol olarak değer kazandı. Eğer sarı lacivertliler isabetli vuruş sayısını arttırabilmiş olsalardı çok daha kolay ve gollü bir galibiyet alabilirlerdi.

Haftalar ilerledikçe artan gerginlik her takım için puan kayıplarına sebep olabilir. Saha içinde kaldığı müddetçe Fenerbahçe kadrosunda, artan gerginliği kaldırabilecek tecrübe ve kalitede futbolcuların sayısı bir hayli fazla. Yeter ki konsantrasyonlar saha içine yoğunlaşsın.

 

Melih Gümüşbıçak kimdir?

Melih Gümüşbıçak 10 Ağustos 1968'de Ankara'da doğdu. Ankara 50. Yıl Lisesi'nden mezun olduktan sonra iktisat ve siyasal bilgiler öğrenimi gördü.

Mesleğe başladığı TRT'de spor programları sundu, daha sonra Doğan Yayın Holding'e geçti. İzleyen dönemde Show TV'de "Televole" adlı spor magazin programını sundu. Daha sonra Lig TV'ye geçen Gümüşbıçak, bu kanalda sunuculuk yaptı, ardından 360 kanalında spor programı hazırlayıp sundu. TRT'de Şampiyonlar Ligi karşılaşmalarını ve çeşitli spor yayınlarını sunan Gümüşbıçak, T24'te ağırlıklı olarak Fenerbahçe maçlarını yorumlayacak.

 

Yazarın Diğer Yazıları

Çıkmayan candan umut kesilmez

"İnsanın aklına Dzeko ile Batshuayi’nin birlikte oynayabilecekleri ya da İsmail sakatlandığında yerine Mert Hakan’ın girebileceği gibi şeyler geliyor. Sonra durup İsmail Kartal’ın mutlaka bir bildiği vardır diye düşünüyorum"

Yazık oldu

Ziraat Türkiye Kupası, Süper Kupa derken UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne de veda eden sarı lacivertli takımın tek hedefi Lig Şampiyonluğu kaldı