TARİH

22 Ekim 2024

Fotoğrafı var canım bebekler!

Savcılar, hakimler, yani iktidar kuklası olmayanlar cesaretlenecek, muhalefet aklını başına alacak, gazeteci gazeteci olacak, halk görecek, anlayacak, kendi hayatını da rehin almış bu vahşiliğe itiraz edecek… Fotoğraftan atacak!

Devamını Oku

TARİH

19 Ekim 2024

Cehennemde umut ve mücadele!

Kurutulan ülke, bebeklerin, çocukların, gençlerin kanıyla, canıyla, hayal kırıklıklarıyla, gözyaşlarıyla sulanıyordu; yine de işte iki kelime de inatla orada duruyor, aklımıza ve kalbimize bir daha yazılıyordu: Umut ve mücadele!

Devamını Oku

TARİH

14 Ekim 2024

1 büyüktür 193'ten!

Şımarıklık, küstahlık, vurdumduymazlık, başkalarına hayat tanımayan kibir ve ırkçılığa uzanan “nefret ve şiddet” boşuna palazlanmıyor!

Devamını Oku

TARİH

12 Ekim 2024

Soma’da 10’uncu yıl marşı!

Hem patron ol hem iktidar milletvekili, sonra iki sıfatın da birbirinden güç alarak, işçilere salla, “Boyun eğmeyiz” diye. Onların parmaklarından başka kaybedecekleri bir şey yok, desem siz “İktidarın kestiği parmak acımaz” diyecek kadar pişkin misiniz?

Devamını Oku

TARİH

08 Ekim 2024

Kadının adı var, o da bütün bunlara isyan!

Bu ülkenin ve halkın aklı, akıl sağlığı, ortak vicdanı, hukuku bir sıçrama yapacaksa, sınıfsal mücadele bir yana, "kadın isyanı"ndan geçiyor

Devamını Oku

TARİH

05 Ekim 2024

Savaş ve oynaş!

“Savaş”mış! Siz daha önce yıllarca ölüme gönderdiklerinize sahip çıkın. İnsanlıktan uzak bir düzen insanlarını bir oraya bir buraya savuruyor. Bir savaş, bir oynaş! Yeter ama!

Devamını Oku

TARİH

01 Ekim 2024

Ölüm: Tevekkül ile isyan!

Yıllardır ölümü hayat adına yazdığımı düşünüyorum. Ne kadarını becerebilmişsem. Ama öyledir işte. Hayatı seviyorsan, bu isyanını da kalbinde, aklında taşıyacaksın. Ve her “zamansız” ölümde, her “zulüm, cinayet ve katliam”da ölüm senin isyanını da besleyecek, kışkırtacak

Devamını Oku

TARİH

28 Eylül 2024

Ah Mehmet Şimşek!

Şöyle 22 yıla, 22 yıl sonunda geldiğimiz yere bir bakın; ister Türkçe ister İngilizce: Tek düğüncü Mustaa Bey, tek derdimiz damada hediyeler, tek kirimiz, pasımız, çamurumuz “düğün davetiyesi olsa” değil mi?

Devamını Oku

TARİH

24 Eylül 2024

Seçimde ne yaptım baba!

28 Şubat sonrasında, babası “en mağdur” iken, partisi kapatılırken, “ABD filan desteğiyle” de “Milli Görüş bayrağını attık” diyerek ve “mağduriyet” kılığıyla AKP’yi kuranların Necmettin Erbakan’ı nasıl “sattığını” hiç unutmazdı 2023 seçimlerinde de. Babasını satanlar halkı da satmış olabilir mi!

Devamını Oku

TARİH

21 Eylül 2024

Bu kadar kötülük!

“İnsanın içindeki kötülük” ile “insanın aklından kalbine kadar içine içine zerk edilen kötülük, sıkışmışlık, öfke, nefret, şiddet, otoriterlik” arasında hiçbir bağ yoksa, “normal” zannedilenler ile “anormal” haller arasında hiç köprü yoksa; sadece kendimden “dubito ergo sum” ve ne mutlu bize, size!

Devamını Oku

TARİH

17 Eylül 2024

Ya burada olsaydı, burada ölseydi!

Ayşenur Ezgi despotlara, zalimlere karşı eylemlerin ve isyanların genç insanıydı; en önemlisi şimdi cenazesine "sahip" çıkan kimileri gibi ayrım yapmayan bir vicdanı büyütmüştü belli ki. ABD'de siyahların hakları, hayat hakları için mücadele de etmiş; Myanmar'da ezilen, katledilen Arakan Müslümanlarının da yanında yer almıştı

Devamını Oku

TARİH

14 Eylül 2024

Canım kızım, sen yokken, burada…

Bu dünya ve hayat sizin hakkınız! Hakkını bu cehenneme helal etme kızım! Sesleriyle de sessizlikleriyle de bu suça ortak olduktan sonra, arkandan "Helal ettik" diye çemkirenlere de...

Devamını Oku