Diğer
Dünya
Güney Sudan'da seçimler darbe girişimi ve siyasi krizler nedeniyle iki defa ertelenmişti
Gündem
Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- KIIRIKKALE-Kayseri karayolunda yol çalışması sırasında kanalizasyon hattı çöktü
Yaşam
Güney Sudan'da petrol üretimi nedeniyle yarım milyondan fazla insanın içme suyuna zehirli atık karıştı. Bölgede ham petrol çıkartan petrol devi Petronas Nisan ayında soruna çözüm bulacağını vadetmişti ancak kriz sürüyor.
BM devam eden savaş nedeniyle Güney Sudan'dan kaçmak zorunda kalan çocukların sayısının 1 milyonu aştığını, 1,4 milyon çocuğun da ülke içinde evini terketmeye zorlandığı kaydedildi.
İç savaşın hüküm sürdüğü Güney Sudan açlık krizinin pençesinde. İiç savaş ve açlık tehdidi nedeniyle ülkeyi terk edenlerin sayısı hızla artıyor. Sadece bu yılın başından beri ülkeyi terk edenlerin sayısı 32 bine ulaştı.
Güney Sudan’da devam eden iç savaş açlık krizine yol açtı. Ülke uluslararası yardımlara bağlı durumda. DW’den James Shimanyula yorumunda Güney Sudan’ın yeteri kadar gıda maddesi üretebilecek durumda olduğu görüşünde.
Birleşmiş Milletler Güney Sudan'ın belli bölgelerinde kıtlık ilan etti. Bu, dünyanın herhangi bir yerinde altı yıl sonra ilan edilen ilk kıtlık. Kıtlığın başlıca sebebi ülkede yaşanan iç çatışma.
Bağımsızlığının 5'inci yıldönümünde iç savaşı andıran çatışmalara sürüklenen Güney Sudan uluslararası toplumun gündeminde. BMGK, taraflara saldırıların savaş suçu olarak değerlendirilebileceği uyarısında bulundu.
Bağımsızlığının beşinci yıldönümünü kutlayan ülke dünü sakin geçirmesine rağmen bugün çatışmalar şiddetlendi
Bugün Güney Sudan'ın bağımsızlığının beşinci yıldönümü. Ancak cuma akşamı başkentte yaşanan ve çok sayıda kişinin öldüğü çatışmalar ülkede huzurun tam olarak sağlanamadığını gösteriyor.
Birleşmiş Milletler tarafından yapılan açıklamada Güney Sudan’da en az 40 bin kişinin açlık nedeniyle ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğu bildirildi.
Daha Fazla
© Tüm hakları saklıdır.