Diğer
Gündem
"Hayvansever, et yemeye karşı çıkan akımları, günümüzün en dindarane akımları olarak görüyorum"
Bilim / Teknoloji
Araştırmacılar, 330 bin genomu taradıktan sonra vejetaryenlerin neden bitki bazlı beslenmeyi seçtiklerini açıklayabilecek genler belirlediler.
Sağlık
Araştırmacılar, kalça kırığı yaşanması durumunun kemik ve kasların ihtiyaç duyduğu besinlerin alınmamasından kaynaklanabileceğini ifade etti
Dünya
“Avrupalı tüketicilerin bitki bazlı gıdalara yönelik iştahının artması gelecekte süt ve et alanında daha fazla bitki bazlı alternatiflerin geliştirileceği anlamına geliyor"
"Keşfettiğimiz en ilginç şey, nesli tükenmiş bazı türlerin ne kadar çok bitkiyle beslendiğini görmek oldu"
Kırmızı et tüketmek ölüm riskini arttırırken, bitkisel beslenmenin ömrü uzattığı görüldü
Çevre
Laboratuvar ortamında geliştirilen kültür etinin “geleneksel ete çok benzediği” belirtildi
Yalnızca katılımcılardan talep gelmesi halinde balık ve et yemekleri servis edilecek
Sağlıklı yiyecek seçimleri tanımlanacak, sağlıklı tabak modeline göre seçmeli menüler yer alacak
"Halk laboratuvarda üretilen etle 2020'de tanışacak"
Daha Fazla
© Tüm hakları saklıdır.