Erol Bilecik "90 dakika oynanmayacak" demişti; işte Süper Kupa maçını tatil ettirecek senaryo!

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Fenerbahçe'nin isteklerini reddetmesinin ardından sarı-lacivertlilerin Süper Kupa maçında U19 takımıyla sahaya çıkacağı kesinleşti. Fenerbahçe Başkan Vekili Erol Bilecik, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, "Süper Kupa maçının tam 90 dakika oynanmayacağını açıkça ifade ediyorum." dedi. Bu açıklamanın ardından Fenerbahçe'nin Galatasaray ile oynayacağı Süper Kupa maçında alacağı eylem merak konusu oldu. İlgili konuda dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

04 Nisan 2024 16:05

110

"Erol Bilecik "90 dakika oynanmayacak" demişti; işte Süper Kupa maçını tatil ettirecek senaryo!"

210

TFF'nin Fenerbahçe'nin taleplerini kabul etmemesi sonrası sarı-lacivertlilerin Süper Kupa maçına U19 takımı ile çıkması kesinleşti. Geçtiğimiz gün Fenerbahçe Başkan Vekili Erol Bilecik yaptığı açıklamada, "Süper Kupa maçının 90 dakika oynanmayacağını net bir şekilde ifade ediyorum." demişti. Bu açıklama üzerine Fenerbahçe'nin Galatasaray ile oynayacağı Süper Kupa maçında nasıl bir aksiyon alacağı merak konusu oldu. Konuyla ilgili çarpıcı bir iddia geldi.

310

7 Nisan'da Galatasaray ile oynayacağı Süper Kupa maçına U19 takımı ile çıkacak olan Fenerbahçe'de yönetici Erol Bilecik, maçın 90 dakika sürmeyeceğini ifade etti. Bunun üzerine Fenerbahçe'nin maç planının ne olacağı merak edilirken gazeteci Hüseyin Özkök çarpıcı bir iddia da bulundu. Hüseyin Özkök sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

410

Futbol Müsabaka Talimatı'na göre bir takım maç kadrosuna en az 9 oyuncu yazıp bu oyuncularla sahaya çıkmak zorunda.

510

Maç sırasında ise sahada en az 7 oyuncusunun olması gerekiyor.

610

Fenerbahçe Yöneticisi Erol Bilecik'in açıklamasından anlaşılan Fenerbahçe Takımı maç kadrosuna yalnızca 9 oyuncu yazacak ve sahaya bu 9 kişi ile çıkacak.

710

Sonrasında muhtemelen "yaşanacak sakatlıklar" ile üç oyuncu oyundan çıkacak ve takım sahada 6 kişi kalacağı için hakem maçı tatil edecek.

810

Böyle bir durumda herhangi bir yaptırım yok.

910

Maça çıkmamanın yaptırımı ise bir sonraki sezon Türkiye Kupası ve Süper Kupa'dan men.

1010

Fenerbahçe'nin eksik kalması ile maçın tatil edilmesi durumunda karşılaşma hükmen 3-0 Galatasaray lehine tescil edilir.