Sıcak içeceklerdeki gizli tehlike: Kanser riskini 6 kat artırıyor
Uzmanlar, aşırı sıcak içeceklerin ağız, boğaz ve yemek borusunda yanıklara yol açarak uzun vadede kanser riskini artırabileceğini belirtiyor. İşte detaylar...
06 Aralık 2024 14:29
17
Sıcak içeceklerdeki gizli tehlike: Kanser riskini 6 kat artırıyor
27
Uzmanlar, aşırı sıcak içeceklerin ağız, boğaz ve yemek borusunda yanıklara yol açarak uzun vadede kanser riskini artırabileceğini belirtiyor. İşte detaylar...
37
NTV'nin haberine göre; Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 65 derecenin üzerindeki içeceklerin yemek borusu kanseri riskini yükselttiğini vurguluyor.
47
Sıcak çay, kahve ve sıcak çikolata gibi içecekler günlük yaşamın vazgeçilmezi olsa da, yüksek sıcaklıklarda tüketim ciddi sağlık riskleri oluşturabilir. Özellikle sigara ve alkolle bir araya geldiğinde risk, 6 kata kadar artabiliyor.
57
Uzmanlar, 65 dereceyi ölçemeyecek durumlarda içeceklerin demlikten alındıktan sonra 5 dakika bekletilmesini öneriyor. Bu süre, içecek sıcaklığını ideal 50-60 derece aralığına düşürebilir.
67
Sürekli sıcak içecek tüketimi, yutak ve yemek borusu örtüsünde kronik irritasyona neden olabilir. Bu durum zamanla hücrelerde değişimlere yol açarak kanserleşme riskini artırabilir.
77
Sağlığınız için sıcak içeceklerinizi birkaç dakika soğutmayı alışkanlık haline getirmeniz öneriliyor.