SONAR Araştırma Başkanı Hakan Bayrakçı açıkladı: İstanbul’da son durum ne?

28 Mart 2024 07:08

111

SONAR Araştırma Başkanı Hakan Bayrakçı açıkladı: İstanbul’da son durum ne?

211

Pazar günü 81 ilde sandıklar kurulacak fakat seçim akşamı en çok merak edilen, takip edilen yer İstanbul olacak. İstanbul'da Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum arasında kıyasıya bir yarış var, dengeler sürekli değişiyor. SONAR Araştırma Başkanı Hakan Bayrakçı, katıldığı Enver Aysever'in canlı yayınında İstanbul’daki son durumu açıkladı.

311

Daha önce CNN Türk'te katıldığı yayında Ekrem İmamoğlu'nun Murat Kurum'a göre önde olduğunu belirten SONAR Araştırma sahibi Hakan Bayrakçı, seçim anketinin sonucunu sosyal medya üzerinden paylaşacağını ifade etti.

411

'İzmir'de Hamza Dağ çok iyi bir aday, CHP ile farkı kapattı fakat ben yine de İzmir'de 10 puan bir fark bekliyorum. Ankara'da da Mansur Yavaş'ın anketlerde net olarak önde olduğunu görüyoruz.

511

Güvendiğim güvenmediğim hangi araştırmacıdan duysam hepsinde Ankara'da Mansur Yavaş önde. AK Parti'nin adayı Turgut Altınok da bana göre milliyetçi kökenli olduğu için doğru adaydı. Mansur Yavaş'ın çok büyük 2-3 avantajı var. Siyaset dışı bir duruşu var.

611

Normalde biz bu gece veya yarın sabah resmi anket açıklamamızı yapacağız. SONAR'ın veya benim Twitter hesabından paylaşım yapacağız. Son durumu akşam açıklayacağız fakat Ekrem İmamoğlu'nun önde olduğu gözüküyor. Bana şu kızmış, bu alınmış bunlar benim ilgi alanım değil. Benim bütün odağım seçim sonuçlarını doğru bilmek. Bu da haliyle stres doğuruyor.

711

CHP açısından Kadıköy'de, Şişli'de, Beşiktaş'ta, Kadıköy'de zaten sorun yok. Bakırköy'de de aynı şekilde, oralarda tekrar CHP kazanıyor.

811

Pendik'teki mevcut belediye başkanının yüksek bir oyu var orası değişmez bundan eminim. Sarıyer'de Şükrü Genç'in aday gösterilmemesini hayretle izledim. Şükrü Genç, Sarıyer'de en az %20 oy alır. Buna inanamıyorum.

911

Kartal'da da mevcut belediye başkanı başarılı. Eski belediye başkanı Altınok Öz de İYİ Parti'den aday oldu. Böyle pozisyonlarda tabi ki seçim heyecana girer."

1011

Bayrakçı sosyal medya hesabından “SONAR, İstanbul için son ve nihai bir anket çalışması başlatmış bulunuyor. Çalışmanın sonucu cuma akşamı ülkemiz kamuoyuna duyurulacaktır” duyurusu yaptı.

1111