Spor yazarları, Alanyaspor - Galatasaray maçını değerlendirdi: Barış Alper, şüphesiz bu sezonun Galatasaray adına en büyük yıldızı

Süper Lig'in 32. hafta mücadelesinde Alanyaspor ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Mücadele, 4-0'lık Galatasaray galibiyeti ile tamamlandı.

16 Nisan 2024 07:14

112

SPOR YAZARLARI, ALANYASPOR - GALATASARAY MAÇINI DEĞERLENDİRDİ: BARIŞ ALPER, ŞÜPHESİZ BU SEZONUN GALATASARAY ADINA EN BÜYÜK YILDIZI. BÜYÜK ALKIŞI HAKEDİYOR!

212

Kerem Aktürkoğlu ile fantezi olarak sağ beke koyulan Aurier'in katkısız oyunları, Galatasaray'ın ritmini, dengesini tamamen bozdu. Okan hoca bu kez oyunu iyi okudu, Kerem Aktürkoğlu ile Aurier'i çıkarıp Ziyech- Kaan ikilisini aldı. Bu doğru hamle bir anda Galatasaray'ı kendine getirdi. Sol kanattaki yerine dönen Barış Alper, mükemmel iki gole imza attı. Ama Ziyech'in oyuna akıl koyması, sakinliği pas kalitesi ve etrafını gözleri ile radar gibi süzmesi Galatasaray'ı keyif veren bir takım haline getirdi. (Levent Tüzemen | Sabah)

312

İkinci yarıda işler değişti. Sarı-kırmızılılar, futbol oynamaya başladılar. İlk yarı Aktürkoğlu ortada sıkıştı kaldı. Sağda Barış Alper de sıkıştı. Sebebi; Barış Alper süratli adam. Rakip bunu biliyor, ikili müdahale yaptılar. Birini geçse, diğerini geçemedi. İkinci yarı oyuncu değişikliği de olunca Galatasaray'ın oyunu değişti. Golleri şahsi becerilerle attılar ama o şahsi becerileri gerektirecek yerlere topu çabuk getirdiler. Barış Alper iki tane gol attı. Birbirinin aynı, araya karbon kağıdı koyun, fotokopi. Şu bir gerçek; Galatasaray iyi yardımlaşırsa, biraz da sürati artırırlarsa bu kadroya tepki göstermek zor. (Erman Toroğlu | Sabah)

412

Alanyaspor'un bu kadar kötü oynamasının bir numaralı sebebi; teknik direktör Fatih Tekke. Takıma büyük bir ivme kazandırmışsın, başarılı icraatlar yapıyorsun, moralin üst düzeyde sonra yardımcı hakem maç başındaki bir ofsayt bayrağını kaldırmayışı üzerine hem de top taca çıkmışken kendini attırıyorsun. Bunun mazereti olamaz. Demek ki ne kendini ne takımını bu maça hazırlayamamışsın. (Ömer Üründül | Sabah)

512

Hakim Ziyech mükemmel bir kalite. Galatasaray'da çok az süre alan oyunculardan olmasına rağmen süre-fayda istatistiğine baktığımızda ne demek istediğimizi daha iyi anlatabiliyoruz. Barış Alper şüphesiz bu sezonun Galatasaray adına en büyük yıldızı. Bu kadar önemli transferlerin içinde birçok maçta başrol olmak kolay iş değil. Yaptıklarıyla hem kendi arkadaşlarından büyük saygı kazandı hem de Türk futbolunun öne çıkan isimlerinden biri oldu. Büyük bir alkışı hak ediyor. (Ali Gültiken | Sabah)

612

Alanyaspor, Süper Lig’in müstesna takımlarından. Fatih Tekke ile Aralık’tan beri oynadıkları 19 maçın sadece üçünde mağlup oldular. Beşiktaş’ı ve Trabzon’u oyun farkıyla yendiler, Fenerbahçe’yi durdurdular. Bunların hiçbiri boşuna değildi, zira tarif edilebilir bir oyun anlayışları var. Özellikle rakiplerinin tamamlayamadığı hücumlarda topu hızla iki taç çizgisine çıkarıyor ve etkili geçişler yakalıyorlar. Bu geçişlerde açıklar Yusuf ve Oğuz başroldeler. Bence Euro 2024 uçağı için de aday bu iki genç adam, dün de takımlarının hücumda kalbiydiler. Özellikle ilk 45’te Victor Nelsson üç ayrı pozisyonda durdurdu kanat akınlarını. Ancak ikinci yarının başlangıcıyla birlikte Okan Buruk çok doğru hamleler yaptı oyuna. Kanatlardaki 4 rolün üçünü yeniledi, yeni sağ kanat Kaan-Ziyech ve yeni sol çizgi Köhn-Barış oyunun akışını değiştirdiler tamamen. (Uğur Meleke | Hürriyet)

712

Şampiyonluk yolunda bu kadar zor bir deplasmanda, sahada takım sendelerken doğru kararı verip, dokunuşlarıyla bambaşka bir maça çevirmek Okan Buruk özgeçmişine altın harflerle yazılır. Elit teknik adam becerisidir. Şampiyonlar Ligi referansını da ekleyince, genç teknik adamın kariyerinin bir noktasında Avrupa yapacağını öngörmek zor değil. (Engin Kehale | Hürriyet)

812

34’te Galatasaray ceza sahasına ortalanan topta, Nelsson’un kolu doğal değil. Burada kritik nokta Nelson’un topu kafasıyla oynayıp, oynamadığının tespiti. Her açı farklı bir fikir veriyor. Dolayısıyla hakem kararına saygı duymaktan başka çaremiz yok. İkinci sarıdan kırmızı gören Fer’in ise atılması doğruydu. (Deniz Çoban | Fanatik)

912

Galatasaray’ın temposuz görüntüsü Okan Buruk’un, Kaan Ayhan ve Ziyech hamlesi ile 2. yarının başında değişti. Kaan’lı savunma hattı rakiplerine daha yakın ve sağlam, Barış Alper ve Ziyech’li forvet hattı daha üretken hale geldi. Bu iki kanat forvetin arka arkaya bulduğu harika gollerin dışında kaçan goller ve Fer’in oyundan atılışı ile maçın hikayesi 2. yarının ilk 15 dakikası sonrasında belli oldu. Oyunun kontrolünü alan Galatasaray’da Barış Alper benzer bir gol daha atarak gecenin yıldızı olduğunu da ilan ederken Icardi sezonun en etkisiz maçlarından birini oynamasına rağmen golü atarak son noktayı koydu. (Erman Özgür | Fanatik)

1012

Galatasaray için bu yıl kayıtlara ‘bek krizi’ yaşanan sezon olarak geçecek sanırım. Köhn gelene kadar sol bek, Boey gittikten sonra da sağ bek krizi bitmek bilmiyor. Aurier, Afrika Kupası finalinden bu yana ilk kez bir resmi maça çıktı ama fizik olarak standardının çok çok altındaydı. Okan hoca devrenin bitimine en çok sevinenlerden biri olmuştur herhalde. Soyunma odası dönüşünde Aurier’i çıkarıp Kaan’ı sağ beke, Kerem’i çıkarıp Ziyech’i sağ forvete yerleştirince Okan Buruk için işler çok daha kolay hale geldi. Elbette bu değişimde en büyük farkı yaratan sağdan sol forvete geçen Barış Alper’in performansıydı. (Serkan Akcan | Fanatik)

1112

Genelde oyuna müdahale için 60’lı dakikaları bekleyen Okan Hoca, bu kez erken bir hamle yapıyor. Kaan ve Ziyech’i alıyor. Bu değişikliklerle pozisyon üretmekte kısır kalsa da Galatasaray rakibinin bütün paslarını kesmeyi onları kendi sahasına hapsetmeyi başarıyor. Aranan goller ise maçın adamı olan Barış Alper’in tamamen kendi çabasıyla yarattığı iki vuruştan (56 ve 72) ve de Ziyech’in 61’de ceza sahasının dışında vurduğu kusursuz şuttan geliyor. Paketi Icardi 83’te tamamlıyor. Galatasaray kendi kayıplarından bir kazanç yaratmayı başarıyor ve liderlik koltuğunda güvenle oturmaya devam ediyor. (Ebru Kılıçoğlu | Cumhuriyet)

1212

İkinci yarıda Okan Buruk hatasından döndü. ‘Kilolu’ Aurier yerini Kaan’a, ‘Casper’ Kerem de Ziyech’e bıraktı. Barış Alper de sola geçti. Galatasaray böylece dirilmiş oldu. Barış, sol kanattan gelip sağ ayakla iki mermi gibi şutla iki gol attı. Ziyech de ilk ciddi topla buluşmasında sağdan sol ayakla topu uzak köşeye bıraktı. Bir sağdan iki soldan üç harika gol, Galatasaray’ı çok da iyi oynamadığı bir gecede galibiyete taşıdı. Cimbom, hocasının oyunu yaşadığı, yıldızlarının ağırlığını hissettirdiği her maçın favorisidir. Şampiyonluğun da 1 numaralı adayıdır. (Alper Mert | Korkusuz)