Spor yazarları, Başakşehir - Beşiktaş maçını değerlendirdi: Santos Yunanistan'dan çıkamıyor!

Süper Lig'in 31. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Rams Başakşehir ile 1-1 berabere kaldı. Spor yazarları, Başakşehir - Beşiktaş maçını değerlendirdi

05 Nisan 2024 07:00

19

SPOR YAZARLARI BAŞAKŞEHİR - BEŞİKTAŞ MAÇINI DEĞERLENDİRDİ: SANTOS, YUNANİSTAN'DAN ÇIKAMIYOR!

29

Santos, kötü oyunu 70’e kadar izledi. Hamle yapmakta geç kaldı. Portekizli hoca hala sistem kuramadı. Kartal’ın oyunu skora rağmen tatmin etmedi. Frikikten Ghezzal’ın şutu üst direkte patladı. Genç Semih sıkı markajda kaldı. Rashica; sağ kanada geçince daha etkili oynadı. Colley dışında geriden ataklara yeterli destek çıkmadı. Çağdaş Atan’ın ekibi ağır çekim gibi oynadı. Lige verilen ara sonrası oynanmış maç havası yoktu. Daha çok anlamsız yorgunluk ve durgunluk hakimdi. Semih’in son bölümde direğe takılan şutu, talihsizlikti. Maç bitti derken, Beşiktaş alt yapısından yetişen Emirhan kafa ile skoru belirledi: 1-1. (Orhan Yıldırım | Fanatik)

39

Beşiktaş bir önceki maça göre ilk yarıda neyi daha iyi yaptı? Duran topları tavlada zar atar gibi boş beleş kullanmadı, en azından bunu çalışmışlar çok şükür! Paslaşarak organize kullanılan bir duran top sonrası Beşiktaş’ın, Semih’ten sonraki en golcü ismi Colley iyi bir vuruşla ilk 45’in tek golüne imza attı. Durmayan toplarda ise sadece top Muçi’nin ayağına geldiğinde Beşiktaş biraz etkili oldu, o kadar. İlk yarı boyunca rakibinin yarısı kadar bile topa sahip olamayan Beşiktaş 11’inin rakip yarı sahadaki pasları da sadece yüzde 63 oranında isabetliydi. Yani Muçi de aslında çok az topla buluşabildi. 11’i her hafta değişen kalitesiz bir kadronun bile hücum setleri olmalı maalesef, Beşiktaş’ın yok gibi. (Ali Ece | Fanatik)

49

Misal. Hatırlayanlar olacaktır Samet Aybaba, Beşiktaş’ın kontraatak futbolu oynayacak bir takım olmadığını söylemişti. Haklıymış! Golü bulan Beşiktaş kontraya neredeyse hiç çıkmadı! Beklediler durdular öylece! Beri yandan Beşiktaşlılar öfkelenecek ama bu takımın en sağlam oyuncusu milyonlarca Euro ödenerek getirilen ve yeteneklerine müptela olunanlar değil bu maçta da görüldüğü gibi yine Necip Uysal’dır. Gariptir. Bu tempoda oynayan bir takımın genç santrforu Semih Kılıçsoy için milli takım bağlamımda günlerce münakaşa edildi. Sorarım size, şöyle bir maçta o gencecik çocuk ne yapsın? Nasıl gelişsin? Neticede bizim izlerken bitap düştüğümüz bu maç ve bu maçın türevleri için ülkede kıyamet kopuyor her hafta sonu. Sorarım, değer mi hiç? Değer mi söyle! (Cem Dizdar | Fanatik)

59

Çağdaş Atan’ın talebeleri geriden topla çıkmayı tercih ederken Fernando Santos’un karşılama stratejisi daha önceki 11 maçından farklı değildi. Beşiktaş bir türlü üçüncü bölgeye baskıya gelmedi, rakibini genelde sabit bir blokla birinci-ikinci bölgede karşıladı.Santos’un talebeleri ilk devrede Colley ile bir gol bulduğu için bu anlayışı 45’e, hatta 60’a kadar sürdürmesi kabul edilebilir. Ancak dakikalar ilerledikçe Çağdaş Atan oyuna müdahaleler yaptı, Emirhan’la, Pelkas’la, Keny ile ön tarafta hareketliliğini artırdı. Santos ise meslektaşının hamlelerini seyrederek geçirdi ikinci devreyi. Santos’un milli maç arasında da kafaca Yunanistan’dan çıkamadığını, Beşiktaş’ı hâlâ Yunan Milli Takımı’ndaki stratejisiyle yönetmeye kalktığını gözlemliyorum üzülerek. (Uğur Meleke | Hürriyet)

69

Beşiktaş golden sonra "Kontrollü oynayayım" dedi, "Rakip araya top atmıyor, şut çekemiyor" diye düşündü ama o son korneri hesaba katmadı. Sen büyük takım gibi oynamaz, kontrollü oynayayım dersen cezayı keserler. Nitekim Emirhan da gelip 90+5'te fişi çekti. Aboubakar iyi pozisyonda değil, Cenk de değil... Semih Kılıçsoy'u da sol açığa atıyorsun o da köreliyor. Ortada oynasa hem rakip için tehlikeli, hem takım için avantaj olacak. Semih, golde asisti yaptı bir topu da direkten döndü. Beşiktaş'ın yönetimi 'Seneye hazırlık yapıyorum' diyor. Tamam da sahadaki takım seneye hiç hazır değil. Kaç futbolcu alacaksınız o da muamma. Bu aldıklarınız gibi çıkarsa yandı gülüm keten helva! (Erman Toroğlu | Sabah)

79

Santos, oyun felsefesi hakkında kamuoyundan gelen tepkilere cevap verdiği bir kadro ile maça başladı. Muçi, Aboubakar, Ghezzal, Semih ve Rashica çok önemli oyuncular. Hepsi tek başına maçın sonucuna etki edebilecek kaliteye sahipler. Beşiktaş rakip kaleye yakın oynarsa ancak bu düşünce gerçeklik kazanabilir. Bu sezonun Beşiktaş adına en etkili golcüsü Colley'in ayağından gelen erken gol takım adına maçın bütün döngüsünü değiştirdi. Zaten kafasının bir kenarında sürekli savunma düşüncesi olan Santos bu dakikadan sonra Beşiktaş'ı yalnızca savunma yapan bir takım noktasına getirdi. Bu durum doğal olarak önemli hücum oyuncularıyla başladığı bir maçta bütün bu futbolcuları yalnızca rakibin arkasından koşar hale getirdi. Hücum zenginliği, yaratıcılık, pozisyon ve gol atması beklenen bütün oyuncular yalnızca Başakşehirli oyuncuların peşinde koşar hale geldi. Ve ısrarla maçın son dakikasına kadar bu oyunda ısrar ettiler. Sonuç yine Beşiktaş adına büyük hüsran oldu… (Ali Gültiken | Sabah)

89

Beşiktaş tempolu oynuyor mu? Hayır... Rakibe pres yapıp önde oynuyor mu ve hataya zorluyor mu? Hayır. Kanat beklerini sık sık atağa kaldırıp ileride sayısal üstünlük ve pozisyon zenginliği yaşıyor mu? Hayır. Top kontrolünü eline alıp rakip sahaya oyunu yıkabiliyor mu? Hayır. 'Beşiktaş neyi iyi yapıyor?' ya da 'Neyi iyi yapmaya başladı?' derseniz "Oyun aklını ve kolektif takım bilincinden örnekleri zaman zaman izlemeye başladık" diyebiliriz. 90+5'de BJK öz kaynak ürünü Emirhan'ın Beşiktaş kalesine attığı beraberlik golü yüzünden bu olumlu gelişmeyi göz ardı edip haksızlık edemem. O golde Emirhan'ın kısa boyuna rağmen altı pasın içinde nasıl kornerden gelen ortaya kafa vurmasının sorgulanması gerekir. (Fatih Doğan | Sabah)

99

Yeter! Kimseyi, özellikle de Beşiktaşlıları ‘ahmak’ yerine koymaktan vazgeçin lütfen. Beşiktaş’ta başarısızlığın, hatta rezilliğin faturasını ödemesi gereken öncelikli isim tartışmasız Samet Aybaba’dan başkası değil. Beşiktaş bu zorluğu Aybaba’nın gönderilmesinin (kulüple ilişiğinin kesilmesinin) ardından aşamaz ise diğer isimleri tek tek sıralarım hem de hiç çekinmeden, kuşkunuz olmasın. Sevgili Hasan Arat, Beşiktaş’ın toparlanıp kendine gelmesi için yapman gereken ilk şey Samet Aybaba ile kulübün ilişiğini kesmek. Ardında da yeni sezon için teknik direktör arayışına başlamak. Anlı şanlı birisini bulmak zorunda da değilsin. Futbolcular gelecek teknik adama inansın ve güvensin yeter… (Asena Özkan | T24)