Spor yazarları Beşiktaş - Samsunspor maçını değerlendirdi: Modern futboldan bu kadar uzak ve çağın gerisinde bir teknik adam ile yola devam etmenin anlamı var mıydı? Tabii ki yoktu!

Süper Lig'de 32. hafta karşılaşmasında Beşiktaş sahasında Yılport Samsunspor ile 1 - 1 berabere kaldı.

14 Nisan 2024 07:00

111

SPOR YAZARLARI BEŞİKTAŞ - SAMSUNSPOR MAÇINI DEĞERLENDİRDİ: MODERN FUTBOLDAN BU KADAR UZAK VE ÇAĞIN GERİSİNDE BİR TEKNİK ADAM İLE YOLA DEVAM ETMENİN ANLAMI VAR MIYDI? TABİİ Kİ YOKTU!

211

Gol geldikten sonra daha fazla topa sahip olabilme daha fazla atak yapabilme duygusu da beraberinde geliyor. Yani büyük takımlarda böyle bir kültür vardır. Skoru yakalıyorsanız oyunu da elinize stratejik anlamda alabiliyorsunuz demektir. Bu da rakibinizi daha fazla avlayabileceğiniz alanlar ve pozisyonlar noktasına geliyor. Bu kültür Beşiktaş'ın geçmişinde, genlerinde, karakterinde var ama maalesef Santos'un oyun anlayışında bu düşüncenin yaşamadığını görüyoruz. Beşiktaş camiası yoruldu… (Ali Gültiken | Sabah)

311

Samsunspor iyi fizikli ama ağır forvetleriyle geçiş hücumlarında inandırıcılıktan uzaktı ilk yarıda. Ancak ikinci yarıda Beşiktaş orta sahası düştüğünde oyunu dengeleyip beraberlik golünü buldular. Fernando Santos son 12 dakikayı 4 santrforla oynadı. Sadece bu tercihi bile Beşiktaş'ın başında olmaması için yeterli sebepti. Futbol böyle bir oyun değil, bunu Santos da biliyor ama umurunda değil... Çünkü adını baştan "Godfather" koydukları film kopmuş... Beşiktaş yönetimi biraz daha bekleseydi "Titanic" izletecekti... (Bülent Timurlenk | Sabah)

411

Olmadı, tutmadı, kan uyuşmadı. Teknik direktör öğüten bu takım Fernando Santos'a da yar olmadı. Asıl tartışılması, konuşulması gereken iki konu var. Teknik direktörler, sorunun baş aktörü mü yoksa kurban mı? Siyah-beyazlı takımdaki oyun sorununu Şenol Güneş, Burak Yılmaz, Rıza Çalımbay'dan sonra Santos da çözemediğine göre kim çözebilir? Paralar ve zaman tükeniyor. Onlarla birlikte umutlar da… (Fatih Doğan | Sabah)

511

Beşiktaş teknik direktörü için dün gece canlı yayında "Bu hocayı hemen gönderin. Yerine sezon sonuna kadar Serdar Topraktepe'yi getirin. Yoksa yönetimi de yakar" dedim. Ve hemen ardından söylediklerim gerçekleşti... Ayrıca ben geçen haftalarda "Bu Musrati neden oynamıyor" demiştim. Başkan Hasan Arat, bunun üzerine kulüp doktoruna "Musrati sakat mı? diye sormuş. Doktor oyuncunun sakatlığının bulunmadığını ve teknik bir kararla forma verilmediğini söylemiş... Ve teknik olarak Fernando Santos'a yönetim kapıyı gösterdi! Aklın yolu bir! (Erman Toroğlu | Sabah)

611

Bazen kaybedersiniz bazen kazanırsınız ama oyun anlayışınız, felsefeniz vardır. İşte o noktada zamana ihtiyacınız olur. Fernando Santos’un ne yazık ki yapmak istediği herhangi somut bir şey yoktu. Modern futboldan bu kadar uzak ve çağın gerisinde bir teknik adam ile yola devam etmenin anlamı var mıydı? Tabii ki yoktu. Beşiktaş yönetimi bu mantalitedeki bir hocayla vakit harcamak yerine, önümüzdeki sezonun planlarını daha sağlıklı yapabilmek adına, görevine son vererek doğru bir hamle yaptı. (Güntekin Onay | Hürriyet)

711

Oyuna doğru zamanda doğru şekilde müdahale etmeyi başardı. Beşiktaş’ın yediği gol tabii ki Gisdol’un başarısı kadar Beşiktaş savunmasının başarısızlığı sonucu geldi: Bakhtiyor kayınca tüm denge bir anda bozuldu ve başta Colley olmak diğer takım arkadaşları da bocaladılar, bu kadar kırılgan bir savunma olmaz, olmamalı! (Ali Ece | Fanatik)

811

Haftalardır galibiyete hasret olan Beşiktaş, evinde 2 puan daha bıraktı. Semih ile devreyi önde kapatan Kartal, ikinci yarı durdu. Samsunspor, gücü ölçüsünde mücadele edip, 1 puan ile dönmesini bildi. Kötü futbol ve sonuç taraftarı sonunda isyan ettirdi. Koltuğu sallantıda olan Portekizli hoca ve Arat yönetimine karşı ciddi tepkiler verildi. (Orhan Yıldırım | Fanatik)

911

Peki golü getiren kimdi? Zeki Yavru’nun oyundan çıkarken teknik direktörü Marcus Gisdol’e sitem ettiği Kingsley Schindler! Futbolda koşmak ile oyunu bilerek koşmak arasındaki farkı hocalar anlatamadıkları ya da oyuncular anlayamadığı için öfkeliydi sanırım Zeki. Ülke ortalamasında bir maç daha geride kaldı. VAR’a ya da sahaya yabancı hakem getirilse de ’Beşiktaş kontratak oynamaz’ denilse de onca hoca değiştirilse de durum maalesef bu! Sonuçta tribünden ‘Santos istifa’ gelir ve çoğu taraftar sezon başından bu yana antrenman sorunu yaşayan bu zarardaki takım için onca hoca değiştirmiş olmayı, şöhretli onca gereksiz oyuncuyu ya da onlarca milyon Euro’luk transferleri dert etmez! (Cem Dizdar | Fanatik)

1011

Ve Santos’ta beklenen son! Maç bitiminde tribünlerin sabrı taştı, Portekizli ünlü hocanın (!), bileti kesildi, cebine tazminatı kondu, evine gönderildi! Kartal’ın başında 13 maç kalan Santos, umut olsun diye getirildi. Kartal onunla birlikte adeta uçuruma pike yaptı! Daha önce de yazmıştım, Serdar Topraktepe ile yola devam edilseydi, Kartal asla bu konumda olmazdı! Takım artık Topraktepe’ye emanet. Biliyorum hoca, Santos’tan ‘enkaz’ aldı, ama toparlayacağına inanıyorum, istatistikler beni haklı çıkarıyor. (Bilal Meşe | Milliyet)

1111

Beşiktaş’a ‘büyük teknik adam’ olarak getirilen Fernando Santos, 1-1 sona eren Samsunspor maçının bitiminde tribünlerden büyük tepki aldı. Basın toplantısında her ne kadar ‘İstifa etmeyi düşünmüyorum’ dese de resmi olarak görevden alındı… Ezcümle; Bir yabancı teknik adam daha için; Türkiş şişkebap, Blue Masque, boğaz, balık ve rakı macerası sona erdi. Ancak Hasan Arat’ı son kez uyarmakta yarar var! Sadece Fernando Santos’un gitmesi Beşiktaş’ı düzlüğü çıkarmaz Samet Aybaba ile da ivedi olarak helalleşmek gerekli… (Asena Özkan | T24)