Spor yazarları, Galatasaray - Hatayspor maçını değerlendirdi: Galatasaray, attığı her golle rakiplerini uykularından kâbusla uyandırıyor

Lider Galatasaray, Süper Lig'in 31. haftasında konuk ettiği Atakaş Hatayspor'u 1-0 yenerek zirvedeki yerini korudu. Spor yazarları, Galatasaray - Hatayspor maçını değerlendirdi

03 Nisan 2024 07:00

112

SPOR YAZARLARI, GALATASARAY - HATAYSPOR MAÇINI DEĞERLENDİRDİ: GALATASARAY, ATTIĞI HER GOLLE RAKİPLERİNİ UYKULARINDAN KÂBUSLA UYANDIRIYOR

212

Ahmet Çakar (Sabah) | Galatasaray attığı gol dışında yok desek, yeridir. İcardi dirileşmiş. Kafayla golünü attı, hemen ardından da çok önemli bir pozisyonu harcayıverdi ama artık ne Fenerbahçe'nin ne de Galatasaray'ın puan kayıplarına tahammülü yok. Kimse de onlardan iyi oyun beklemiyor. Çok az hafta kaldı, önemli olan tek şey 3 puan. Aslında Hatayspor, Galatasaray gibi bir deplasmanda böyle kaliteli bir takıma karşı iyi oynadı. Yedikleri golde yerleşim hatası yaptılar ama onun haricinde baktığımızda iyi kapanıp çok da iyi çıkışlarla pozisyon bulmaya çalıştılar, yeterince de buldular.

312

Levent Tüzemen (Sabah) | Galatasaraylı oyunculara milli maç arası yaramamış. Hem 5 günlük tatilde hem de Antalya kampında yan gelip yatmışlar. Sahada yürüyecek halleri yoktu. Şampiyonluğa oynayan bir büyük takım, bu kadar kötü oyun oynayamaz. Küme düşmeme mücadelesi veren Hatayspor, ayağa pası mükemmel yaptı. Hızlı hücumlarla G.Saray kalesini tehdit edip taraftarların yüreğini ağzına getirdi. İlk 15 dakikada İcardi'nin attığı kafa golü ile arka direkte kaçırdığı golden sonra G.Saraylı oyuncular, adeta maç bitti havasına girip oyundan koptular. Muslera, Barış Alper ve İcardi dışında kazanma duygusunu sahaya yansıtan oyuncu yoktu.

412

Bülent Timurlenk (Sabah) | Galatasaray'ın ikinci yarıdaki oyunu, forvet hattı için gömleğin üst düğmeleri açık, kravat gevşek, orta saha ve savunma için ise gömlek pantolonun içinde, kemer sıkılıydı. Maçı da dışarı çıkartılmayan gömlek kazandırdı. 19 hücumda 2 isabetli şutla yetinmek ve 90+'ya tek farklı önde girmek elbette teknik kadronun bugün masasında olacak bir problem. Okan Buruk'un takımının önünde 7 lig maçı var. Hedefleri şampiyon olup başkanları Dursun Özbek ve Erden Timur başta olmak üzere taraftarlarıyla beraber sabaha kadar kutlayıp uyumamak. O güne kadar da hedefleri, kazanıp rakiplerinin uykularından kâbusla uyandırmak… Dün tam da bunu yaptılar.

512

Engin Kehale (Hürriyet) | Okan Buruk’un sanırım en büyük becerilerinden biri, Galatasaray’ı skor için her zaman iyi oyuna ihtiyacı olmayan bir takıma dönüştürmek oldu. Kimse bana kadro, yetenekli ayaklar falan demesin. Birçok isim formsuzken, isteneni veremiyorken bile galip gelmeyi bildi sarı kırmızılılar. İşte bu yüzden, puan durumunda hala zirvede bu takımın ismi var.

612

Uğur Meleke (Hürriyet) | Sarı-kırmızılıların çok zengin gözükmeyen hücum performansını ise iki ayrı perdede değerlendirmek gerek: İlk 45’te Zaha solda oldukça etkiliydi. İkinci yarıda vitesi düştü. Sağdaki Ziyech’se müsabaka eksikliğinin etkisiyle de olsa gerek, tutuktu genelde. Ziyech’in veriminin artması için topla daha etkili bölgelerde buluşması gerek. Lâkin Faslı oyuncu topla neredeyse reklam panolarının orada buluşuyor ve her seferinde kaleye çok fazla mesafesi oluyor. Bu da etkinliğini azaltıyor haliyle. Ziyech’in topla bu denli dışta buluşması, ilk 1 saatte Barış’ın bindirme şansını da ortadan kaldırdı ki Okan Hoca 67’de sağ kanadını tamamen değiştirerek müdahale etti oraya. Ancak son tahlilde Galatasaray’ın vites artırmadan, turbo tuşuna hiç basmadan, adeta uyku modunda kazandığı bir müsabaka oldu bu.

712

Osman Şenher (Milliyet) | Mauro Icardi karşılaşmaya hareketli başladı, golünü attı, daha fazlasını da yapabilirdi ama maalesef bu büyük yıldızı topla buluşturamadılar. Final paslarının hiçbiri yerini bulmadı; hep rakibe gitti. Bu kadar büyük yıldızlar aynı takımda oynayarak bu kadar pas hatası yapmamalı. Yaparsan pozisyona giremezsin. Dünkü maçta bahane ararsak iki hafta milli ara, bir hafta da seçim için üç haftadır bu çocuklar top oynamıyor, maç yapmıyorlar. Motivasyon eksikliği diyebiliriz. Taraftar müthiş, çok büyük itici güç. Kadro mükemmel, teknik direktör Türkiye’nin en iyisi... O zaman bu takım taraftarına bu kadar stres yaşatmamalı. Mutlaka Okan Buruk ligin bitimine yedi hafta kala bu stresi daha az yaşamak için alternatif planlar yapacaktır.

812

Bülent Tuncay (Karar) | Milli maç, yerel seçimler derken futbola öyle uzun bir ara verildi ki, Süper Lig neredeyse gündemden düşecekti. Neyse ki Galatasaray ile Fenerbahçe’nin tarihi bir sezon yaşadığı, en yakın rakiplerine 32 puan fark attığı aklında kaldı da futbola dönüş kolay olmadı. Maç başladığında görüldü ki lige kaldığı yerden dönmek kolay değildi. Maç yorgunu olan Galatasaray’a dinlenmenin iyi geleceğini düşünülüyordu ancak Galatasaray da sezon sonları şampiyonluğa oynayan takımlara musallat olan hastalığa yakalanmıştı: Stres.

912

Erman Özgür (Fanatik) | Galatasaray dinlenmiş, moralli, taraftarı ile yüksek konsantrasyonlu, istediğinde vites arttırdığı ve hepsinden önemlisi Icardi’yi devreye soktuğu bir ilk yarı oynadı. Hatayspor’un Galatasaray’ı zorlamaya çalıştığı birkaç pozisyonda gol ihtimali işi bitirecek oyuncuların kalitesizliğine kurban giderken Galatasaray için sezonun genel dinamiklerinde Mertens’in asist, İcardi’nin gol becerileri sayesinde tabelayı aldılar.. Ve sezonun iç saha maçlarında olduğu gibi Galatasaray gerektiği kadar oynayarak, gol sonrasını aktif dinlenir gibi geçirdi.

1012

Serkan Akcan (Fanatik) | Geçtiğimiz günlerde Manchester City’nin İspanyol orta sahası Rodri, ‘Biz şampiyonluk modunu açtığımızda kupalar kazanırız’ açıklamasını yaptığında sanırım Icardi o röportajı izliyordu. Sezonun ortasında formundan hayli uzak görünen Icardi, Kasımpaşa maçından bu yana kendi şampiyonluk modunu açmışa benziyor. Hatayspor’a karşı da duran top organizasyonunda sezgileriyle topu ağlara gönderdiğinde bu Arjantinlinin son 3 maçtaki 4. golü olarak kayıtlara geçti.

1112

Oğuz Dizer (Fanatik) | Millet şampiyonluk uğruna olağanüstü kongre yapıyor, Galatasaray’ın kılı bile kıpırdamadığı gibi, paçayı da zor kurtarıyor. Erden Timur ‘ezeli ve dertli rakibimize 9 puan avantaj sağladınız, daha da yetmedi mi yani?’ dese haklı valla. Kabul etmek gerekir teknik direktörü, futbolcusu, Sir biriciği, canarian yekiciği ile Hatayspor muazzam direniş örnekledi ama Kadıköy’e yetmedi! Bakalım ligde tutunmalarına efsane gayretleri yetecek mi? Torreira’nın omzu da, kol yerine geçmedi! Kötü oynayan Galatasaray’a tek golle 3 puan geldi. İyi ki varsın Icardi.

1212

Ebru Kılıçoğlu (Cumhuriyet) | Mesela Galatasaray tempoyu artırsa rakibini açılmaya mecbur edecek. Bunu yapamıyor ama 13. dakikada kullanılan bir korner vuruşunu Icardi’nin ağlara yollamasıyla atılan golle bir fırsat yaratıyor. Öte yandan bu ne seyirciyi ne de takımı rahatlatan bir gol. Zira bundan sonra Galatasaray baskı kuruyor ama pozisyon üretemiyor. Hatay’a gelince; onların formülü basit: rakibi oynatma, fırsatı bulunca topu hızlı adamlarına yolla… Nitekim bu sayede Muslera ile burun buruna kaldıkları pozisyonlar yakalıyorlar. Ama 500. maçını oynayan Muslera geçit vermiyor. Galatasaray, hamur başladığı maçı hamur bitiriyor ama önemli üç puanı hanesine ekliyor.