Spor

12 Dev Adam, hazırlık maçında Filipinler'i mağlup etti

A Milliler, FIBA 2025 Avrupa Şampiyonası hazırlık maçları kapsamında 2 Temmuz'da Fransa ile karşılaşacak

27 Haziran 2024 22:25

A Milli Basketbol Takımı, hazırlık maçında karşılaştığı Filipinler’i 84-73 mağlup etti. Mücadelenin en skorer ismi A Milli Erkek Basketbol Takımı’nda 23 sayı kaydeden Tarık Biberoviç oldu. Ay-yıldızlılarda Can Korkmaz ile Göktuğ Baş, ilk kez A Milli Takım'ın formasını giydi. A Milli Takım, 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'ne hazırlık kapsamında 7 Temmuz'a kadar Fransa, Sırbistan ve Hollanda ile de karşı karşıya gelecek.

A Milli Erkek Basketbol Takımı ile Filipinler, Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde oynanan hazırlık maçında karşı karşıya geldi. Ay-yıldızlılar mücadeleye, Kenan Sipahi, Doğuş Özdemiroğlu, Tarık Biberovic, Ercan Osmani ve Sertaç Şanlı ilk 5’iyle çıktı. Filipinler ise Ramos, Oftana, Brownlee, Sotto ve Fajardo İlk 5’iyle maça başladı.

Karşılıklı basketlerle geçen ilk periyodu ay-yıldızlılar, 24-21 önde tamamladı. İkinci çeyrekte iki takım da karşılıklı basketler kaydetti. Milli takım, birçok oyuncu değişikliği yapmasına ve özellikle savunmada istediği performansı sergileyememesine rağmen skor üstünlüğünü korudu ve soyunma odasına 42-40 önde gitti. Üçüncü periyotta etkinliğini artıran milli takım, son periyoda 64-56 önde girdi. Son periyotta da üstünlüğünü koruyan ay-yıldızlılar, mücadeleden 84-73 galip ayrıldı.

Milli takımda Tarık Biberovic, kaydettiği 23 sayıyla müsabakanın en skorer oyuncusu oldu. Ay-yıldızlılarda Can Korkmaz 12, Sertaç Şanlı ile Kenan Sipahi ise 9'ar sayı kaydetti.

Bakan Bak, maçı yerinde takip etti

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, A Milli Basketbol Takımı’nın hazırlık maçında Filipinler ile karşılaştığı mücadeleyi yerinde takip etti. Beşiktaş Akatlar Arena’ya gelen Bakan Bak, ay-yıldızlılara destek oldu. Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu da Bakan Bak ile birlikte karşılaşmayı 

Bir sonraki karşılaşma 2 Temmuz'da

Ay-yıldızlılar sıradaki hazırlık maçında 2 Temmuz Salı günü Fransa ile karşılaşacak.