Gündem

Depremin yedinci günü: Türkiye'nin gözü mucize kurtuluşlarda

Kurtarılanlar arasında çocuklar da var

12 Şubat 2023 08:32

Güncelleme: 14 Şubat 2023 10:06

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremin ardından mucize kurtuluşlar sürüyor.  İşte enkaz altındaki arama-kurtarma çalışmalarında son durum...

Hatay

Hakkâri'den Hatay'a giden Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), 13 yaşındaki Fatih Esmerli'yi depremden 158 saat sonra yıkıntıların arasından sağ çıkardı.

Hatay'da depremin 158. saatinde Hafsanur Dağcı adlı vatandaş enkazdan sağ çıkarıldı.

Hatay’da yıkılan Mutlular Apartmanı’ndan 149 saatte Mustafa Sarıgül, Hatay müftülük binasının yanındaki binadan da 150. saatte bir çocuk kurtarıldı. Çocuğun görüntülerini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca paylaştı.

150. saate Hatay'ın Defne ilçesinde de enkaz altında kalan 64 yaşındaki Müzeyyen Öfkeli'ye sağ ulaşıldı.

Taramalar sırasında altı katlı Mutlular Apartmanı yıkıntılarının arasında hayat belirtisine rastlayan ekipler, ses teması kurulmasının ardından çalışmalarını burada yoğunlaştırdı. Çeşitli arama-kurtarma ekiplerinin yanı sıra askeri personel ve Romanya'dan gelen ekiplerin destek verdiği çalışmalar, yaklaşık 5 saat sürdü. Ekipler, yoğun uğraşlar sonucu ulaştığı 35 yaşındaki Mustafa Sarıgül'ü depremin 149. saatinde kurtarmayı başardı. İlk kontrolleri yapılan Sarıgül, sağlık ekiplerine teslim edildi.

Hatay'daki bir enkazda mahsur kalan bir kedi, depremin 141. Saatinde canlı olarak çıkarıldı. 

Kahramanmaraş merkezli depremin 159. saatinde, Hatay'ın Antakya ilçesinde enkaz altında kalan bir kadın kurtarıldı. Enkazdan çıkarılarak sedyeye alınan kadın, önce el salladı, daha sonra da kendisini kurtaranların elini tuttu.  

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay'ın Antakya ilçesinde enkaz altında kalan genç kıza, 156 saat sonra sağ ulaşıldı. Ekipler yaklaşık 6,5 saat süren uğraşlar sonucu bir binanın enkazından 156 saat sonra kurtarmayı başardığı 18 yaşındaki Asyanur Öksüz'ü, sağlık ekiplerine teslim etti. Öte yandan genç kız, madencilere, "Ben çok güzel, direkt boşluğa düştüm, hiçbir şey olmadı bana" dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremin 160. saatinde, Hatay'ın Antakya ilçesinde enkaz altında kalan 11 yaşındaki Lena kurtarıldı.

Hatay'da Özkan Apartmanı enkazında kalan Samet Genco ve Seval Genco 160 saat sonra kurtarıldı.

Gaziantep

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Nurdağı ilçesinde yıkılan binaların enkazlarındaki arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Zeytinburnu ve Kaş belediyelerinin arama-kurtarma görevlileri ve Somalı madencilerden oluşan ekipler, Yunus Kaya Apartmanı'nın enkazında bir çocuğa ulaştı. Ekipler, yaptıkları çalışmalarla 8 yaşındaki Semih Ege İnce'yi enkazdan 155 saat sonra kurtardı. Yaralı çocuk, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Aynı binanın enkazından daha önce de altı kişinin sağ çıkarıldığı öğrenildi. 

Semih Ege 

Adıyaman

Adıyaman’dan depremin 153. saatinde sekiz katlı Yamanlar Apartmanı'ndan Rukiye isimli bir kişi enkazdan sağ çıkarıldı.

Mercan Apartmanı’ndan 152. saatte Rabia Kırmızı enkaz altından çıkarıldı. Aynı enkazdan Rabia Kırmızı’nın kardeşi elif Kırmızı ise depremin 153. Saatinde ekipler tarafından sağ çıkarıldı.

Adıyaman’da depremin 152. saatinde 7 yaşındaki Ahmet enkazdan sağ çıkarıldı.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta 26 yaşındaki Muhammed Habib 140 saat sonra enkazdan sağ olarak çıkarıldı.

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde 3 yaşındaki çocuk 158 saat sonra enkazdan çıkarıldı. Depremde yıkılan Yeşilada Apartmanı'nda kurtarma çalışmalarına devam eden Tacikistanlı ekip, Yavuz adında 3 yaşındaki çocuğa ulaştı. Sağlıklı olduğu gözlenen çocuk, hastaneye götürüldü.


TIKLAYIN - CANLI BLOG | 10 ilde yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin 7. gününde can kaybı 30 bine dayandı, umutlu bekleyiş sürüyor